Valea Vinului: Inovaţie pentru ape curate. Grebla pentru adunat pet-uri!!!

Grebla pentru adunat pet - uri de pe Izvorul Băilor, situată în aval de localitatea Valea Vinului, Rodna, este din punctul meu de vedere un exemplu de implicare pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi a mediului înconjurător. În tăcere, un rodnean a cărui nume este Cristi Dragotă s-a apucat în 2010 să contruiască un fel de "baraj" în aer pe Izvorul Băilor, baraj pe care l-a numit greblă, avînd în vedere funcţia acestuia de a aduna la un loc pet-urile care ne strică apele şi ne murdăresc privirea. Un iubitor  incurabil al mediului, omul, a adunat anul trecut  un camion de  sticle  de plastic, oprite de stăvilarul lui ingenios. De la începutul lui mai, acest an, tăcutul soldat în slujba protecţiei apelor a montat la loc "grebla" adunătoare de pet -uri şi ne-a trimis cîteva imagini ca să ne facem o idee, despre cum arată invenţia sa, şi mai ales  ce face...

Pentru că ne-a impresionat fără  drept de apel, îi mulţumim pe această cale, şi atragem atenţia autorităţilor locale, dar şi instituţiilor abilitate cu protecţia mediului că ideea omului poate fi clonată, îmbunătăţită şi adaptată pe toate rîurile judeţului şi patriei, pentru a putea scăpa de pet-uri şi de toxicitatea acestora.

PS. Mucalit, prietenul apelor spune că pe lîngă misia de a aduna sticle de plastic, "Grebla" are şi funcţie educativă, avînd în vedere faptul că numărul pet-urilor ajunse în apa rîului a scăzut  "dramatic" comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut!!!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.