Vasile Blaga: În această dimineaţă i-am înaintat primului ministru demisia mea de onoare

preluare HotNews.ro

"In aceasta dimineata i-am inaintat primului ministrul demisia mea de onoare de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor", a anuntat Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa. "MAI este singura institutie din Romania care a reusit sa atraga in proportie de 100% fonduri europene - e vorba despre 600 de milioane de euro. In ceea ce priveste mitingul politistilor, imi mentin in totalitate punctul de vedere - politistii au dreptul de a protesta, dar intr-un cadru strict legal. Cei care au gresit vor raspunde in conformitate cu gravitatea actiunilor pe care le-au comis. Nu pot accepta insa ca gestul unora dintre ei sa fie considerat element de raportare pentru toti angajatii MAI", a adaugat ministrul demisionar, potrivit HotNews.ro


Declaratiile lui Vasile Blaga:


In aceasta dimineata i-am inaintat primului ministru demisia mea de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor. Este vorba despre o demisie de onoare.
Ministerul Administratiei si Internelor se afla intr-un moment foarte important. Suntem in grafic cu respectarea obligatiilor pentru aderarea la Spatiul Schenghen.
MAI este singura institutie din Romania care a reusit sa atraga in proportie de 100% fonduri europene - e vorba despre 600 de milioane de euro.
In ceea ce priveste mitingul politistilor, imi mentin in totalitate punctul de vedere - politistii au dreptul de a protesta, dar intr-un cadru strict legal. Cei care au gresit vor raspunde in conformitate cu gravitatea actiunilor pe care le-au comis. Nu pot accepta insa ca gestul unora dintre ei sa fie considerat element de raportare pentru toti angajatii MAI.
Surse guvernamentale declarasera, luni dimineata, pentru HotNews.ro, ca ministrul Administratiei si Internelor urmeaza sa isi depuna, luni, demisia de onoare.

Demisia lui Vasile Blaga vine dupa scandalul iscat de protestul de vineri al politistilor. In urma mitingului, presedintele Traian Basescu a dat dispozitie ca efectivele Ministerului Administratiei si Internelor sa nu mai participe la asigurarea protectiei sale. Seful statului si-a motivat aceasta decizie precizand ca "marsul ilegal al politistilor a subminat autoritatea statului", scrie sursa citată.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.