Vicepremierul Ungariei: Ungaria spune "Nu" pentru Roşia Montană

preluare HotNews.ro

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat duminica la Alba Iulia ca Ungaria ar dori ca proiectul minier de la Rosia Montana sa nu se faca, pentru ca nu exista o garantie privind siguranta mediului, transmite Mediafax.

Semjen Zsolt a spus ca in aceasta problema sunt importante doua aspecte: faptul ca legile Romaniei sunt hotaratoare si, in al doilea rand, ca sunt importante protectia mediului si legile internationale in acest domeniu.

"Avand in vedere faptul ca nu exista garantie in privinta sigurantei mediului, noi am dori sa nu se efectueze acest proiect", a spus Semjen Zsolt.

Oficialul maghiar a precizat ca nu este vorba de o problema romano-maghiara, ci este o problema de mediu care ii va afecta la fel si pe romani, si pe maghiari.

"Fara sa fiu specialist in mediu sau inginer in mediu stiu ca este o tehnologie deja foarte veche care nu prea se practica mai nou. Noi spunem 'Nu' pentru acest program si spunem ca trebuie purtate in continuare discutii in aceasta privinta", a afirmat Semjen Zsolt.

Intrebat daca Ungaria intentioneaza sa mai organizeze dezbateri sau discutii de specialitate privind proiectul de la Rosia Montana, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a raspuns ca, desi nu este ministrul de specialitate, considera ca astfel de discutii sunt importante.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.