Victorie istorică, în instanță, a urmașilor grănicerilor din Rusu Bârgăului împotriva politrucilor de la Prefectura BN și de la Primăria Josenii Bârgăului!!!

După aproape 20 de ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, urmașii grănicerilor din Rusu Bârgăului și-au recâștigat pădurile lăsate moștenire de stră-stră-moși. Epopeea judecăților în dosarul de retrocedare prin care ASOCIAŢIA PROPRIETARILOR DE PĂDURI GRĂNICEREŞTI RUSU BÂRGĂULUI a cerut RETROCEDAREA, a ajuns, după aproape 20 de ani, la final... Se mai așteaptă doar motivarea sentinței definitive, prin care, instanța de judecată, după nenumărate tergiversări, amânări, manipulări și șocuri, care ar fi putut provoca accidente cerebrale sau chiar decesul unora dintre reclamanții mai slabi de înger, va pecetlui VICTORIA DEFINITIVĂ a moștenitorilor de la Rusu Bârgăului, împotriva politrucilor HOȚI de la Prefectura BN și Primăria Josenii Bârgăului! Titlurile de proprietate emise în FALS au fost ANULATE!!! A dat Dumnezeu! Că magistrații pe mesele cărora au trecut miile de pagini adunate în dosarele speței, au avut, se pare, unii orbul găinilor, alții au fost inculți juridic, iar alții au avut, poate, rolul unor butoane acționate la ordin, până nu demult! Pare-se că a fost nevoie de o decizie CEDO, cea din dosarul Borșa, prin care judecătorii europeni au cerut Statului Român să termine cu amânările și să facă retrocedările! Că nu-i de glumă!


Falsurile făcute de politrucii aflați în funcții vremelnice vorbesc! 177 de ruseni au fost declarați morți de funcționarii locali, doar în toamna trecută! Ce spune asta despre lăcomia și corupția din administrație?


Pentru a relata epopea dosarului în care urmașii grănicerilor de la Rusu Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, s-au judecat în instanțele bistrițene, de aproape 20 de ani cu politrucii vremelnici din COMISIA JUDEŢEANĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR BISTRIŢA-NĂSĂUD, din COMISIA LOCALĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR TIHA BÂRGĂULUI, din COMUNA JOSENII BÂRGĂULUI - PRIN PRIMAR și COMISIA LOCALĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR BISTRIŢA-BÂRGĂULUI, adică frânele puse în calea recuperării dreptului de proprietate asupra a 2400 de hectare de pădure grănicerească, de pe teritoriul cadastral, unde se află proprietățile respective, ar fi nevoie de cel puțin un serial de dezvăluiri! Pentru că, în cei peste 20 de ani, trecuți de la promulgarea Legii 1/2000, batjocura, disprețul, minciunile, falsurile, amenințările, furtișagurle, intimidările, dosarele penale la ordin, au fost tot atâtea arme cu care funcționari publici și angajați ai statului din instituții de forță, cât și aleși locali și județeni le-au folosit pentru a îngrădi drepturile moștenitorilor! Cu tupeu, neobrăzare, țâfnă, aroganță: Pentru că au putut?!

Cu ajutorul lui Dumnezeu, după ce motivarea sentinței prin care victoria rusenilor va fi pecetluită, vom mai scrie, dând detalii privitoare la batjocura practicată de diverși politruci, amenințările și minciunile care au făcut posibilă lălăiala juridică făcută cu scopul ca urmașii grănicerilor să renunțe, din motive biologice, să moară sau să plece din țară, pentru ca proprietățile lor să poată ajunge la politruci și la complicii lor! Oare cum au rezistat psihic, fizic și financiar cei care au dus judecățile atâția ani? Cât de greu le-a fost? Și câtă batjocură, scupați și înjurături au răbdat? Câtă parte din viața, părintelui Platon, de exemplu, a fost jertfită pentru ca această victorie să fie posibilă? Cât au suferit cei din familie și la ce s-au gândit, în 20 de ani de termene de judecată, de strâns din dinți, lacrimi și rugăciuni și speranțe?
Redăm mai jos, soluția pe scurt, foarte tehnică a instanței de judecată, de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, după aproape 3 luni de amânări repetate... În rezumat, lucrurile stau așa: actele de proprietate, respectiv titlurile emise politic de Prefectura BN, pe baza unor acte false și aproximative, puse la dispoziție de anumite comisii locale, de la diverse UAT-uri, pe teritoriul cadastral al cărora se află proprietăție rusenilor, au fost anulate ca fiind neconforme cu documentele și realitatea, adică FALSE!

”Complet nr. 1- Recurs AP
Tip solutie: Admitere recurs

Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de reclamanta A.P.P.G.R.B., împotriva sentinţei civile nr. 1411/16 iulie 2021, pronunţată de Judecătoria Bistriţa în dosar nr. 1626/190/2009*, precum şi a încheierii de şedinţă din data de 18 decembrie 2020, pronunţată în acelaşi dosar şi în consecinţă: Modifică în parte încheierea din 18 decembrie 2020, respectiv califică solicitarea de anulare a TP 1600/14.03.2012 şi a procesului verbal de punere în posesie 230/17.01.2012, ca fiind simple precizări ale acţiunii introductive. Menţine calificarea ca şi cerere de modificare a cererii de chemare în judecată solicitarea de anulare a Hotărârii nr. 47/30.06.2010 a C.J.S.D.P.B.-N., a Hotărârii nr. 112/26.05.2000 a C.J.B.-N. şi a Hotărârii nr. 214/03.07.2000 a C.J.B.-N., şi menţine soluţia de respingere a acesteia ca fiind tardiv formulată. Modifică în tot sentinţa civilă nr. 1411/16 iulie 2021 în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată precizată şi extinsă, formulată de reclamanta A.P.P.G.R.B., în contradictoriu cu pârâţii C.J.S.D.P.P.A.T.B.-N.,C.L.S.D.P.P.A.T.B.B. , C.L.S.D.P.P.A.T.T.B., şi C.J.B.P.P., şi în consecinţă: - constată nulitatea absolută parţială a Titlului de proprietate nr. 2143/27.03.2003 şi a procesului-verbal de punere în posesie ce a stat la baza emiterii acestuia pentru suprafaţa de 24 ha şi 2800 mp, de natură pădure, identificată în UP II Tihuţa UA 51A, UA 51b, UA 51C, UA 51D, UA 51E, UA 51M1 ŞI UA 51M2; - constată nulitatea absolută a Titlului de proprietate nr.1600 eliberat la data de 09.09.2004, şi mai apoi modificat, în sensul diminuării suprafeţei, la data de 14.03.2012, împreună cu procesele verbale de punere în posesie ce au stat la baza emiterii. Înlătură dispoziţia de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Ia act că reclamanta va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Decizia este irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23 februarie 2023.


Document: Hotarâre 10/2023 23.02.2023
Joi, 23 februarie 2023 ”


În concluzie:

Dacă urmașii grănicerilor năsăudeni din Rusu Bârgăului, proprietari ai pădurilor dobândite prin jertfă de sânge și vieți omenești, în perioada existenței Regimentului II de Graniță Năsăud, nu ar fi existat, ei ar fi trebuit inventați! Pentru ca cele 44 de comunități foste membre în cofiniul miliției de graniță, care a funcționat între 1762 și 1851, în cele 44 de comunități grănicerești, să nu dispară ca și comunități de avere, comunități de conștiințe și mentalitate grănicerească, așa cum și-au dorit politrucii de la PSD și de la alte partide, pentru ca ei să poată jefui averile adunate bob cu bob de strămoșii noștri!
Respectul meu se îndreaptă către ruseni, în general și, către păstorul lor spiritual, preotul Platon Ioan, asupra căruia, în acești 20 de ani de procese, s-au încercat aproape toate mijloacele de intimidare, hărțuire și ostracizare, doar, doar va ceda...Dar, părintele Platon nu a cedat și Dumnezeu l-a răsplătit cu un avocat pe măsură: Bogdan Tudor Todoran, iar împreună, uniți în rugăciuni și credința în izbândă au reușit să învingă hidra nesătulă a corupției politrucilor! Mulțumim! Doamne ajută!

Ilustrăm acest text cu un clip preluat de la nostra silva.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.