Ardan: O ursoaică prinsă în capcană în hotarul satului

 O ursoaică a fost prinsă în capcana unui laț în hotarul localități Ardan, sâmbătă 9 mai, ac. Descoperită abia luni, 11 mai, de către gestionarul fondului de vânătoare din zonă, ursoaica a fost transchilizată, evaluată medico veterinar și eliberată, luni seara. La câțiva pași, o așteptau cei doi pui. Este posibil, spun localnicii, ca ursoiaca să fi fost intenționat capturată, pentru a evita dezastrul produs de un urs în localitățile Monor și Gledin. Deocamdată, nu se știe exact cum a ajuns ursoaica în lațul capcanei și de ce?! Autoritățile fac cercetări, potrivit Agenției pentru protecția Mediului BN.

”In după-masa zilei de 11.05.2020, un reprezentant al APM BN a participat împreuna cu CJ GNM BN, DSVSA BN, Inspectoratul de Jandarmi BN și un reprezentant al Fondului Ciinegetic 29 Șieuț, la o intervenție de eliberare a unui exemplar de urs prins in laț în localitatea Ardan, comuna Șieu.
Exemplarul de urs a fost tranchilizat, îngrijit și eliberat în mediu natural. În cazul de față era vorba despre o ursoaică cu doi pui, care s-au reunit după această intervenție .
Acțiunea s-a desfășurat conform HG 323/2010”

Ilustrația salvării ursoacei filmată e Janarmeria BN.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.