Borşenii se judecă la Năsăud. Matei Mihali: Sper ca Dumnezeu să le limpezească mintea judecătorilor din Bistriţa Năsăud

 Am venit la Năsăud în urma strămutării dosarului 655 din 2014, care era pe rol la Judecătoria Vişeul de Sus, a declarat preşedintele Asoiaţiei Composesorală Borşa, Matei Mihali. S-a cerut strămutarea dosarului pentru că judecătorii de la Vişeul de Sus sînt mînă în mînă cu toată mafia din zonă, a subliniat preşedintele composesoratului Borşa.

Din 29 000 de hectare pădure, cîte aveau borşenii de retrocedat, din care 17000 ale composesoratului, doar 6064 hectare au ma rămas, toate au fost prăduite şi împărţite la mafioţi, iar ulterior tăiate. Pentru cele 6064 hectare rămase s-a găsit să se dea unei rude a lui Frank Timiş, 4 500, ca ulterior, după ce pădurea va fi tăiată, Timiş să cumpere acest teren, care se suprapune peste fostul domeniu minier Borşa, din subteranul căruia, oricum acesta expoatează minereuri de metale neferoase, a spus Matei Mihali.

În opinia lui Mihali, ceea ce se întîmplă acolo, la Borşa, este strigător la cer, după mai bine de uie 11 ani o hotărîre definitivă şi irevocabilă este anulată de factorul politic şi nu se doreşte a fi pusă în aplicare, iar între timp, proprietatea composesorilor borseni a fost împărţită la alţii, unul dintre aceştia fiind cunoscutul proprietar de holdinguri miniere Frank Timiş. 

Borşeni îşi mai pun o speranţă în judecătorii de la Năsăud în speranţa că aceştia vor respecta Legea. Practic, dosarul care este pe rol la Judecătoria Năsăud, are ca speţă solicitarea borşenilor de a-i pune la plată, conform legii pe preşedinţii comisiilor locale de la Borşa, şi judeţene de la Baia Mare pentru abuzul făcut de aceştia privind lipsa punerii în aplicare a hotărîrii definitive şi irevocabile prin care Composesoratului Borşa trebuia să i se reconstituie dreptul de proprietate, să i se emită titlul şi să fie fus în posesie. Lucru care nu s-a întîmplat nici după 11 ani.

Sperăm ca de data asta să se facă dreptate şi Dumnezeu să le limpezească minţile acestor judecători din Bistriţa Năsăud. A declarat Mihali.

 vom reveni cu detalii privind dosarul de la Nasaud.

declaraţia lui Matei Mihali în clipul ataşat

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.