Mărişelu: Drumuri agricole pentru oameni harnici. 8,5 km de drumuri în patru dintre cele 7 sate ale comunei

preluare you tube

 Emoţii mari la recepţia celor patru tronsoane de drumuri agricole, realizate din fonduri europene, în patru dintre cele 7 localităţi ce compun comuna Mărişelu. Primarul Toma Someşan, mulţumit de cum arată drumurile, ne-a declarat că, nu este exclus ca în viitor să se mai încerce un asemenea proiect pentru a uşura accesul gospodarilor din comună la fermele din hotar, dar, momentan, se aşteaptă apariţia ghidului solicitantului pentru Măsura 322, pentru a se depune un proiect de asfaltare a tuturor uliţelor din cele şapte localităţi componente ale comunei pe care o administrează.

Ca soarele este nevoie de un aşa drum către Posmuş

Unul dintre gospodarii din localitatea Sîntioana, care, venea din cîmp cu o furcă de iarbă pentru animalele multe pe care le deţine, Toader Zăvoian a declarat că, ar mai fi nevoie de astfel de drumuri, şi ca soarele unul către Posmuş, din capătul satului spre Mortila ar fi tare bun! În rest, asfaltu-i bun, şanţu-i bun podul peste Şieu este bine venit!

Cele patru tronsoane de infrastructură agricolă recepţionate astăzi sînt: la Sîntioana, cu pod peste rîul Şieu, cazul cel mai fericit deoarece, asfaltul, chiar şi aşa de 3 metri lăţime, face legătura între covorul asfaltic din localitate şi iese în DJ 154 spre Şieu, scurtînd cu aproape 2 km drumul localnicilor către Şieu, la Bîrla, cu trecere peste calea ferată, şi deschidere în Măgură, facilitînd accesul la locul de păşunat şi la proprietăţile cultivate, la Neţeni, între Mărişelu şi fermele de oi din localitate şi la Jeica, tronson care începe aproape de intrarea în sat şi merge spre stînele dinspre hotarul de la Albeşti. În total, aproape 9 km de drum, costurile fiind de 1 milion de euro, bani obţinuţi din finanţare PNDR.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.