Radu Şeu, un bistriţean cu care ar trebui să ne mîndrim!

preluare you tube

 

O cunoştinţă mi-a trimis un articol din Libertatea în care l-am redescoperit pe Radu Şeu!

Bistriţeanul Radu Şeu!   El cântă la acordeon, la pian, la instrumente de percuţie, dar e un  mare fan al ţambalului, la care a învăţat să cânte singur. “L-am descoperit întâmplător. E un instrument uluitor. Regret că în România nu se poate învăţa la nivel profesionist, aşa cum se studiază în universităţile din Cehia, Ungaria sau Franţa. La ţambal abordez toate genurile de muzică bună - clasică, jazz, folclor românesc autentic, rock. Sunt fan al trupelor Queen, Metallica, Yes, U2 şi Sting, iar melodia cea mai apropiată de sufletul meu e «Nothing Else Matters»”, spune Radu Şeu, pentru Libertatea online.

Radu Şeu s-a stabilit cu familia în Olanda şi lucrează cu muzicieni de calibru internaţional, aşa cum este şi el.

Preluăm de pe you tube una dintre piesele dragi lui Radu, interpretate la ţambal! Hotel California!

 

Comentarii

O jigodie talentata. Fiu de

O jigodie talentata. Fiu de militian, nu a dus lipsa de nimic, si-a turnat colegii. Cocheteaza si cu baieteii, ii plac babele foste misto, nu-i asa Ada?, ce mai este un tip de care cum spui mata, trebuie, musai, obligatoriu sa ne mandrim. Faptul ca nu pune 2 cuvinte laolalta, Hagi spre exemplu, l-ar eclipsa in elocventa si discurs, chestiunea nici nu are mare importanta, este mare faptul ca face metallica pe tzambal. sanchi, nu a facut nima asa ceva pana acum.
era mai simplu daca spuneam, "vax albina crema puha".

cinta si altceva decit metalica

...eu cred ca, vorbind despre oameni, si sintem si noi oameni, ar trebui sa luam in calcul si calitatile lor, nu numai defectele. Iar in ce il priveste pe Radu Seu, eu una n-am spus ca ar fi un cetatean model, ori vre-un exemplu de familist, ci doar ca este unul dintre bistritenii care in domeniul lui de activitate, are o competenta, si pe deasupra, talent! Si, mai cred ca, ar trebui sa ne mindrim cu aceste lucruri, in contextul in care anatema a fost prea de multe ori aruncata, asupra romanilor. Sint sute si mii, si zeci de mii, si chiar milioane de romani care lucreaza in afara granitelor tarii, si sint competenti si unii sint si talentati. Unul dintre ei este Radu Seu! Va invit, sa ma ajutati sa descoper si alti romani, care sa fie si bistriteni si competenti si talentati in domeniul in care activeaza. Si ii voi prezenta, ca sa ne mindrim cu ei!
Pina atunci, va invit sa dati clik pe you tube, la radu seu, si o sa descoperiti ca el cinta si muzica clasica, la tzambal!
Multzumesc pentru interventie.

Da, nimeni nu e profet in

Da, nimeni nu e profet in tara lui.

II cunosc bine pe amandoi- Radu si Ada; si ma bucur ca ii cunosc. Ce tipic romanesc! Pentru o persoana care cu siguranta nu a realizat nimic in viata, plina de refulari si resentimente, este cea mai mare realizare sa improaste cu venin.
Da, Radu este fiu de politist, si nu e vinovat pentru asta, dar nu si-a turnat colegii si nu "cocheteaza cu baieteii"!
Iar faptul ca "ii plac babele foste misto" e problema lui strict personala si nu are de ce sa dea explicatii pentru alegerile lui personale.
Personal ma bucur ca Radu a reusit profesional unde este acum si ca a plecat din locul unde niste indivizi/individe de 2 parale nu ii vad uriasul talent.

Bravo Radu!!!

Errata

Eu cred ca nu te cheama mie ci muie. Si de fapt cred cae porocle, vine de la faptul ca o luai. O luai des. Si asta te-a facut frustrat. Bine, probabil asa erai si cand erai mic, pentru ca nu te prea pricepeai la nimic si din cauza asta nici parintii tai nu te iubeau. Dar si ei te-au subestimat. Aveai totusi un talent pe care-l exersezi cu mare virtuozitate si acum: boarasti. Borasti fiere.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.