Rodna: Furtul de fier vechi ,profesie" la indigo

Primim la redacţie


Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Intervenţie din oraşul Năsăud şi jandarmii montani din Rodna, aflaţi într-o acţiune de patrulare în localitatea Valea Mare au surprins în flagrant trei bărbaţi care sustrăgeau fier din mina Făget, mină aflată în conservare.
Jandarmii au constatat la faţa locului, ca de câteva zile, mai multe obiecte din fier au fost sustrase de către cei în cauză, din galeria minei şi trase pe zăpadă, aproximativ 3 km., până la drumul de acces pentru a putea fi încărcate într-o autoutilitară. Obiectele din fier constau în diferite piese metalice şi unelte folosite în exploatarea minei, potrivit comunicatului remis presei de IJJ BN.
Jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbaţi, ( Călin F. de 26 de ani, Florin R. de 34 de ani ambii din Rodna şi Octavian O. de 27 de ani din comuna Şanţ), actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru infracţiunea de furt calificat.
Fierul vechi provenit din galeria aflată în conservare cântărea aproximativ 3.500 de kg, şi a fost predat pe bază de proces verbal, în custodie, la punctul de colectare a fierului vechi din Rodna.
O infracţiune de acelaşi gen a fost constatată în urmă cu doar trei săptămâni de către jandarmii montani din Rodna şi cei din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Năsăud, când cinci bărbaţi au încercat să sustragă dintr-o mină aflată în conservare din localitatea Valea Vinului, peste 16 tone de fier vechi.

Intrarea în mina Făget
Intrarea în mina Făget

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.