Scriitorul Alexandru Uiuiu a obţinut Premiul pentru Poezie la Festivalul Nichita Stănescu de la Sighetul Marmaţiei

 Bistriţeanul Alexandru Uiuiu, cunoscut ca un prozator redutabil a obţinut cu prima sa carte de poezie, "Socrate-Poetul", apărută în acest an la Editura Grinta, Premiul pentru Poezie al Festivalului Nichita Stănescu de la Sighetul Marmaţiei.

Juriul festivalului, a cărui preşedinte a fost criticul Gheorghe Grigurcu, a hotărât ca premiul Cartea de Poezie a Anului să revină poetului Alexandru Uiuiu pentru volumul „Socrate. Poetul. Doctorate”, apărut la Editura Grinta, în acest an, cel mai bun dintre cele 83 de volume concurente. „Pentru mine, a fost o surpriză şi o onoare să stau alături de Ana Blandiana, care mi-a şi acordat premiul. Am învăţat să mişc poezia pe suprafeţele mai mari ale prozei, fapt care, se pare, că este apreciat de specialişti. Le-am spus celor prezenţi la Sighet, că vin din Valea lui Rebreanu, şi, pentru mine, acest premiu, acordat într-o companie atît de aleasă, este nu doar o victorie personală ci o victorie a scrisului bistriţean”,  a spus Alexandru Uiuiu, după înmînarea premiului.
Din juriu au mai făcut parte, alături de Gheorghe Grigurcu, Vasile Muste, Gabriel Cojocaru, Ana Blandiana şi Olimpiu Nuşfelean.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.