Traian Băsescu: Emil Boc putea să-şi asume, prin ordonanţă de urgenţă, impozitarea pensiilor, şi nu majorarea TVA

preluare HotNews.ro

 Traian Basescu: Emil Boc putea sa-si asume, prin ordonanta de urgenta, impozitarea pensiilor, si nu majorarea TVA


Presedintele Traian Basescu a afirmat joi seara, la TVR1, ca Emil Boc ar fi putut sa-si asume, in calitate de premier, impozitarea pensiilor in locul majorarii TVA, prin ordonanta de urgenta, si a recunoscut ca exista o "oarecare dificultate" in relatia sa cu guvernul, in ansamblul sau.

"Poate ca Emil Boc putea sa-si asume ca sef al Guvernului alta solutie, introducerea impozitarii pensiilor, putea sa o faca prin ordonanta de urgenta", a spus seful statului, intrebat care sunt solutiile pentru relansarea economiei Romaniei.

El a precizat ca decizia de majorare a TVA a apartinut coalitiei de guvernare si a fost asumata inclusiv de liderii PSD. In accel moment, spune Basescu, premierul a incercat "o discutie": "Emil Boc a incercat o discutie, stiind ca solutia era reducerea de cheltuieli, si nu cresterea TVA".

Presedintele a reafirmat ca era de preferat o reducere temporara a pensiilor in locul majorarii TVA, inclusiv pentru pensionari: "Era mult mai buna pentru pensionari o reducere temporara a pensiilor, interval in care Ministerul Muncii ar fi pieptanat tot sistemul social si ar fi eliminat abuzurile. Cred ca solutia aceasta e mai rea pentru pensionari. Ea e groaznic de nedreapta pentru cei din sistemul bugetar, unde veniturile s-au redus deja cu 25%", a argumentat el.

In ceea ce priveste "dificultatile" in relatia cu Guvernul, ele provin din diferentele intre declaratii si fapte: "E la fel de adevarat ca Guvernul una a spus si alta a facut. Acest lucru motiveaza o oarecare dificultate a relatiei mele cu Guvernul in ansamblul lui".

Traian Basescu a subliniat ca nu poate accepta ideea declaratiilor de genul "reducem personalul, reducem cheltuielile", "si cand tragem linie la primul trimestru vedem cresteri".

"Aceasta dificultate a aparut dupa ce am vazut cifrele primului trimestru. Nu e o dificultate intre mine si premierul Emil Boc", a adaugat Basescu. ​
 

Comentarii

impozitare pensii

Ganditi-va la urmatoarea diversiune (scenariu): Cuplul de aur Basescu - Boc s-au inteles cu C.C.R. (obedienta lor acum ) sa declare ca neconstitutionala reducerea pensiilor. In aceasta situatie nu aveau - vezi Doamne - alta iesire decat marirea T.V.A. Pentru ca, in cele din urma, Basescu sa revina la obsesia sa nemiloasa - lovirea si in pensiile mici. Ce ziceti, si-au atins ei scopul?! Au impuscat ei sau vor impusca trei iepuri deodata?!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.