Traian Băsescu: România trebuie să ia măsuri similare celor luate de fostul vicepremier polonez Balcerowicz

preluare HotNews.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in Romania trebuie luate masuri similare celor din perioada fostului vicepremier polonez Leszek Balcerowicz, transmite Agerpres. Fost guvernator al bancii centrale a Poloniei si vicepremier in Guvernul Tadeusz Mazowiecki, Balcerowicz este considerat arhitectul economiei de piata post-comunista din Polonia. El a implementat asa-numita "terapia de soc a anilor 1990", care a dus la transformarea economiei poloneze.


Seful statului a facut aceste declaratii in timpul intrevederii pe care a avut-o, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.


"Exista experienta lui Balcerowicz in Polonia. Ceea ce s-a facut in Polonia in timpul lui Balcerowicz si chiar al mandatului dumneavoastra de premier trebuie sa facem noi acum: restructurarea costurilor", i-a spus Basescu lui Buzek.


Buzek a spus ca Romania traverseaza momente cruciale pentru istoria sa, care se pot dovedi decisive in contextul in care pot exista oricand perioade de criza sau slabiciune, care insa permit schimbari.


Presedintele Parlamentului European efectueaza, miercuri, o vizita oficiala in Romania, el avand intrevederi cu liderul Camerei Depuatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si premierul Emil Boc.


Jerzy Buzek a fost prim-ministru al Poloniei intre 1997 si 2001, reprezentand formatiunea anticomunista Akcja Wyborcza SolidarnoϾ, continuatoarea politica a sindicatului Solidaritatii.

Comentarii

iliescu 2

basescu vrea in continuare sa fie in locul lui Iliescu din anii 90. Atunci aplica Balcerowicz terapia de soc. Oare de ce nu ma mai mir ca tara asta e condusa numai de cretini.

citeste asta

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.