Valea Vinului: Curtea Casei Scriitorilor transformată din nou în platformă primară de lemne! ALO Garda Forestieră? Aveți timp și de RODNA?!

 Despre batjocura pe care administrația de la Rodna a practică, sistematic, asupra pavilioanelor cunoscute drept Casa Scriitorilor de la Valea Vinului, am scris de nenumărate ori și, am arătat, în fotografii și filmări video realitatea înfiorătoare surprinsă acolo. Și asta timp de 18 ani... Adică din 2002! Ce s-a schimbat în acești ani de când UAT Rodna are un alt primar? Adică din 2016, dar în fapt din 2014, de când Grapini a post uns vice primar?

Până în 2011, când Uniunea Scriitorilor din România a avut în administrare casele, lucrurile au fost sub control, dar după 2012 și mai ales după 2014, degradarea pavilioanelor a fost accelerată intenționat și ceea ce pe vremea lui Nășcan Alexandru, se făcea cu fereală și cu un pic de respect pentru importanța culturală a acelui monument, acum se face cu tupeu de către un primar fără școală și fără măcar o brumă de cultură...ca să nu mai spun de răutatea viscerală a acelui personaj cocoțat în scaunul de primar, care, de când a ajuns edil principal, nu a făcut decât să își burdușească conturile și buzunarele lui și ale familiei cu nenumărați bani publici, prin firme conduse de interpuși, bani europeni din subvenții, pentru o turmă de capre, care nu mai există decât în evidențele APIA, și alte foloase necuvenite din pădurile Rodnei, pe filiera Partene și apoi Morozan.

Faptul că, și în această vară, curtea stațiunii scriitorilor a fost tranformată în platformă primară pentru firma lui Lazăr Ureche, firmă care, tradițional, extrage, numai Ureche și Morozan știu ce și cât lemn din pădurile Rodnei, este o realitate repetată a tupeului acestor jefuitori de păduri, aflați în cârdășie cu primarul Grapini, cel care, se pare că, a dat verde pentru ca perimetrul unui monument cultural, să fie călcat și săpat de tafuri! Alo Garda Forestieră Cluj? Credeți că puteți verifica cum stau băieții de la Rodna cu aprobarea platformei primare? Cine le-a permis să transforme în depozit de lemne un monument aflat în Patrimoniul României?! 

Primarul Grapini? Este moșia lui sau a tatălui său? Ca să știm și noi!

Comentarii

05.10.22

in data mentionata,primarul comunei Rodna,ori renunta la băiatul lui,ori renunta la banii lui.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.