Abateri de la Codul Administrativ la UAT REBRA! Amendamentele depuse de opoziție sunt tratate drept ”ilegale”!

 Unul dintre cei mai activi consilieri USR, de pe Valea Someșului, Marinel Rus din CL al UAT Rebra, insistă să își facă auzită vocea deși mașina de vot favorabilă ”stăpânilor” din primărie face tot ce poate pentru a-l descuraja și anihila. Înclusiv prin răstălmăcirea unor articole din Codul Administrativ, pentru a-l bloca. Numai că, Marinel nu se lasă și după ce, la recenta ședință, nici nu i-au supus la vot un amendament privind folosirea unor bani, prevăzuți pentru angajați inexistenți - el ceruse ca banii respectivi să fie folosiți în scopul reabilitării terenului de sport aflat în paragină- a venit cu un proiect de hotărâre privind înființarea unei creșe la Rebra.


Proiectul de înființare creșă a fost depus la secretariatul UAT Rebra în data de 11.11.2022. Ieri, consilierul Rus a făcut și o solicitare expresă pentru ca angajații Primăriei Rebra să nu ”uite de proiect” și, a cerut înscrierea pe ordinea de zi a ședinței următoare a inițiativei sale. Potrivit Legii, secretarul gen. al UAT Rebra are obligații exprese privind termenul de 30 de zile în care o inițiativă a unui ales local, trebuie înscrisă pe ordinea de zi a unei ședințe de CL, dar și obligația de a asigura suport legal, aferent unei astfel de inițiative. Faptul că, respectivul secretar gen al UAT Rebra, ”decretează” că un amendament nu poate fi suspus votului pentru că ar fi ilegal, este de departe o dovadă de ”dictatură locală” și o gravă abatere din partea celui plătit pentru a aplica Legea și nu pentru a ”face legea”! Chiar dacă este vorba de UAT Rebra!


Așteptăm cu mare interes să aflăm când va fi înscris pe ordinea de zi a CL Rebra proiectul inițiat de Marinel Rus, dar nu ne facem mari iluzii privind rezultatul votului! Ca și la alte primării din județul BN, unde secretarii, așa numiți generali, taie și spânzură pe o mână cu primarii și mașina de vot, alcătuită 90% din ”analfabeți funcționali agreați și interesați”, un proiect menit să vină în sprijinul comunităților locale,  probabil că nu este binevenit. Dar, poate ne înșelăm și la Rebra s-a spart ”dictatura”?!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.