Activați articolul 7: Ziare.com

redacția

 Jurnalista Ioana Ene Dogioiu lansează un adevărat SOS către Uniunea Europeană, având în vedere pericolul mortal în care se află statul de drept din România, în urma atacului ministrului Toader prin OUG -ul de modificare a legilor justiției! Detalii în articolul doamnei Dogioiu, preluat de pe ziare.com


Tudorel Toader a creat justitia paralela. Activati articolul 7!
Ordonanta lui Tudorel Toader de modificare a Legilor Justitiei este o oroare neconstitutionala care are ca unic scop legitimarea, cu acte in regula de acum, a justitiei paralele. Acea justitie pe care sa o lase in urma ca garantie a imunitatii si care sa ii rezolve in primul rand lui Liviu Dragnea, dar nu numai, problemele penale.

Din start trebuie spus ca pentru adoptarea acestei OUG nu exista nicio urgenta. Absolut niciuna justificabila in mod legitim. Si, totusi, urgenta a fost atat de mare incat ministrul nu a asteptat avizul de la CSM.

Si nu numai ca nu a asteptat cele 30 de zile in care CSM are termen legal sa-l dea conform art 32 al Legii 317/2004, dar nu a asteptat nici macar 24 de ore. L-a cerut luni la ora 17:00 si OUG a fost adoptata marti, in sedinta de la ora 13:00.

Sunt membri CSM, cei care nu fac parte din conclavul dnei Savonea, care nici macar nu citisera proiectul de OUG.

Principiul colaborarii loiale dintre institutii, atat de drag dlui ministru, ar fi cerut ca Tudorel Toader sa vadeasca o minima dorinta de a afla continutul avizului, adica o minima aparenta ca i-ar pasa de opinia CSM. Dar, cand nu astepti aceasta opinie profesionala macar 24 de ore, cred ca sfidarea e cat se poate de clara. Continuarea articolului pe ziare.com

foto: frans timmermanns, revista 22

Comentarii

Interesant articolul,

Interesant articolul, multumesc pentru informatie.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.