Adelina e domniţa Bistriţei. Urgenţă de rezolvat înainte de vacanţa parlamentară. Accident învăluit în mister la Colibiţa. Remember Târlişua

Citzynews: Adelina e domniţa Bistriţei

 In cadrul Serbarilor Bistritei Medievale a fost aleasa Domnita Bistritei. Dintre cele sase concurente, juriul a desemnat-o pe Adelina "Domnita Bistritei". Locul III a fost ocupat de Medeea, locul II de Iulia, iar miss popularitate a fost desemnata Roberta. Cea din urma a fost aleasa pe baza aplauzelor primite de la bistriteni. Premiile oferite concurentelor au fost puse la dispozitia organizatorilor de catre mesterii populari, prezenti cu standuri la cea de-a patra editie a manifestarilor.

Mesagerul: Urgenţă de rezolvat înainte de vacanţa parlamentară

Amânată săptămâna trecută din lipsă de cvorum, după dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, problema numirii conducerii Societăţii Române de Televiziune şi a Societăţii Române de Radiodifuziune va fi reluată astăzi, în şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean. Problema este una urgentă, în condiţiile în care SRTv nu are la această oră Consiliu de Administraţie valid, iar mandatul conducerii SRR expiră pe 30 iunie. Conducerea interimară a Televiziunii publice a sesizat recent Camera Deputaţilor că situaţia este critică deoarece lipsa unui CA valid blochează activitatea SRTv prin imposibilitatea semnării contractelor şi actelor adiţionale pe rol.

Bistriţeanul: Accident invaluit in mister la Colibita

Desi au trecut mai bine de 24 de ore de cand autoritatile au fost alertate ca o masina a cazut in lacul Colibita, autoturismul nu a fost inca gasit. De asemenea, pana la aceasta ora, la politie nu a fost raportata disparitia niciunei persoane.
Ieri dimineata, autoritatile judetene au fost sesizate prin 112 ca in lacul Colibita, chiar langa baraj, ar fi cazut o masina. Un martor le-a spus politistilor ca ar fi vazut ca in masina respectiva se aflau doi baieti si doua fete.


La fata locului, criminalistii au gasit o bara de protectie care provine de la un autoturism Audi si mai multe ornamente de culoare verde - metalizat. De asemenea, la aproximativ 200 de metri de baraj, pe partea dreapta a lacului, iarba era strivita si mai multi copaci erau decojiti. Continuare aici.

BistriţaOnline:Remember Târlişua
 

 

Localnicii din Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud, le-au comemorat, duminică, la biserica ortodoxă din sat, pe cele 13 persoane care au murit, în urmă cu patru ani, în timpul viiturii care a lovit comuna.

Primarul comunei Târlişua, Ştefan Negreanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că biserica a fost plină, duminică, dar nu a fost mai multă lume ca de obicei, cu toate că, imediat după inundaţii, sătenii au convenit să stabilească ziua de 20 iunie drept sărbătoare locală.

Ei au spus atunci că, indiferent în ce zi din săptămână ar cădea, să nu lucreze în amintirea datei de 20 iunie 2006, când o viitură puternică a ucis 13 oameni, a distrus 46 de case şi a avariat alte 900 de gospodării.

"De la an la an, tot mai puţini ţin ca sărbătoare ziua de 20 iunie. Oamenii uită. Poate că doar cei cărora le-a murit cineva nu vor uita atât de uşor. Şi astăzi (duminică - n.r) unele familii au dat de pomană pentru cei morţi, iar o familie din Târgu Lăpuş, a domnului Molnar Attila, le-a oferit tuturor celor care au fost la biserică câte o împletetură de pâine. Deşi nu au nimic în legătură cu comuna noastră, dânşii ne-au ridicat troiţa în amintirea inundaţiilor de acum patru ani şi tot dânşii vin, an de an, şi dau de pomană localnicilor", a spus Negreanu.

Tot duminică, la cimitir au fost depuse două coroane, una din partea Primăriei Târlişua şi alta din partea Parohiei Ortodoxe Târlişua, în memoria celor 13 persoane care şi-au pierdut viaţa, fiind luate de ape.

"Nu s-a mai întâmplat nimic deosebit. Nu am mai organizat nimic. Probabil că, în câţiva ani, prea puţini îşi vor mai aduce aminte de ce s-a întâmplat în 2006. Avem, în schimb, o slujbă de înmormântare azi (duminică - n.r) şi poate că preoţii le vor reaminti oamenilor mai multe despre acel moment", a afirmat Nefreanu.
 

Foto: CityNews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.