Analgezice naturale: Frunze de varză, ulei de ienupăr şi flori de soc

Primim la redacţie

 Masajul cu o loţiune din oţet de mere şi din apă de trandafir are un efect calmant asupra nevralgiilor faciale. Pentru fiecare masaj se amestecă cele două ingrediente în cantităţi egale.

În cazul nevralgiei de trigemen, durerea se extinde pe toată faţa, o parte din pielea capului până în creştet. Compresele cu frunze de varză, aplicate pe locul dureros, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a combate durerile faciale.

După ce au fost bine spălate, frunzele de varză trebuie presate cu un disc sau cu o paletă de lemn. Sunt indicate mai ales frunzele care conţin mai mult suc, efectul acestora fiind mai puternic.

Infuzia concentrată din flori de soc, aplicată sub formă de comprese, este recomandată, de asemenea, pentru calmarea durerilor. Infuzia se prepară din câte două linguriţe de flori de soc la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat 15 minute.

Şi frecţiile cu ulei de ienupăr, pe locul dureros, au efect benefic în cazul nevralgiilor. Uleiul poate fi procurat de la magazinele de profil, sub formă de soluţie de 5 ml de ulei în alcool de 95 de grade. Frecţiile se realizează dimineaţa şi seara.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.