Andreica a demisionat de la Ministerul Dezvoltării. Debutul anului de învăţământ, între tradiţia şcolilor şi recomandările ministerului. Silivaşu de Cîmpie, comuna cu cei mai puţini locuitori. FOTO: Pompierii au sarbatorit alaturi de bistriteni

Citynews: Andreica a demisionat de la Ministerul Dezvoltării
 

Vicepresedintele PD-L Bistrita-Nasaud, Ioan Andreica, a demisionat din functia de
secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, minister condus de Elena Udrea. Informatia a fost confirmata telefonic in aceasta seara de catre Ioan Andreica.

 

"Mi-am dat demisia din motive personale, in general demisiile nu se motiveaza si ca atare nici eu nu voi motiva in fata publicului, am avut propriile mele motive" declara Andreica pentru citynews.ro.

Mesagerul: Debutul anului de învăţământ,
între tradiţia şcolilor şi recomandările ministerului

Deschiderea anului şcolar 2010-2011 în unităţile de învăţământ din Bistriţa-Năsăud va avea astăzi coordonatele primite de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ne-au transmis oficialii ISJ. Astfel, recomandarea ministerului de resort privind eliminarea festivităţilor specifice începutului de an şcolar şi intrarea din prima zi la cursuri se va lăsa cu ceremonii mult mai restrânse decât cele ţinute de obicei la unităţile de învăţământ. La Colegiile Naţionale "Liviu Rebreanu" şi "Andrei Mureşanu" din Bistriţa, la Colegiul Naţional "George Coşbuc" sau la Grupul Şcolar Silvic din Năsăud, de pildă, sunt programate scurte ceremonii care vor include binecuvântarea preoţilor şi cuvântul de bun-venit adresat elevilor de către directori. Şi la Beclean direcţiunea Şcolii Generale "Liviu Rebreanu" a ales varianta de mijloc, adică şi să respecte pretenţiile superiorilor de la Guvern, şi să păstreze specificul şcolii, adică să ţină totuşi festivitatea de început de an şcolar, chiar dacă mult mai restrânsă decât de obicei, în condiţiile în care aceasta a devenit o tradiţie mai ales în viaţa celor care debutează în statutul de elev.

Bistriţeanul: Silivaşu de Cîmpie, comuna cu cei mai puţini locuitori

Silivasu de Campie este comuna cea mai putin populata de la noi din judet. Aceasta are 1.093 de cetateni, conform unor statistici efectuate de Directia Judeteana de Statistica Bistrita-Nasaud.
Comunele din judetul Bistrita-Nasaud care au circa 1.000 de cetateni sunt cele mai nepopulate. Conform datelor oferite de Directia Judeteana de Statistica Bistrita-Nasaud, comuna Silivasu de Campie este situata pe primul loc intr-un top al celor mai nepopulate comune. Al doilea loc este ocupat de comuna Micestii de Campie, care are 1.150 locuitori.

Reprezentantii Directiei Judetene de Statistica Bistrita-Nasaud au declarat pentru Bistriteanul.ro ca “nu avem o statistica exacta pe sate, deoarece nu s-a mai facut din anul 2002. Insa avem o statistica cu cele mai nepopulate comune, care s-a facut ceva mai recent. Astfel ca primele trei comune din judetul nostru care sunt cel mai putin populate sunt: Silivasu de Campie, cu un numar de 1.093 de locuitori, Micestii de Campie, cu un numar de 1.150 locuitori si Ciceu Mihaiesti, cu un numar de 1.362. Acestea sunt urmate de comunele Runcu Salvei -1.383 locuitori, Milas - 1.417 locuitori, Monor - 1.508 locuitori”.

BistriţaOnline: FOTO: Pompierii au sarbatorit alaturi de bistriteni
 

 

Bistritenii au profitat de aceasta insorita zi de toamna si au iesit pe pietonalul Liviu Rebreanu, unde a avut loc comemorarea a 162 de ani de la batalia din Dealul Spirii. Ziua aceasta a ramas in istorie ca fiind Ziua Pompierilor din Romania, deoarece in ziua de 13 septembrie 1848, acestia, condusi de capitanul Pavel Zaganescu, s-au alaturat ostasilor romani, cand trupele Imperiului Otoman au invadat Bucurestiul. Pompierii au dat dovada de vitejie si patriotism in lupta din Dealul Spirii , motiv pentru care ziua de 13 septembrie le este dedicata in totalitate.

Foto: Citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.