Angela Merkel: Prin consensul partidelor vom organiza alegerea unui nou preşedinte

telegraphtv

 După ce preşedintele german Christain Wulff a demisionat din cauza unui scandal de corupţie în care este implicat, cancelarul german Angela Merkel spune că va încerca prin consens între partide să contribuie la alegerea unui nou preşedinte, transmite telegraphtv

Vineri ora 12:06: Presedintele Germaniei, Christian Wulff, si-a anuntat  demisia din functie, din cauza scandalului de coruptie in care este implicat. Joi seara, Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunitatii sefului statului. Zvonurile privind demisia lui Wulff aparusera inca de vineri dimineata, dupa ce Parchetul din Hanovra a cerut, joi seara, ridicarea imunitatii sefului statului. 

Ora 13:27: Cancelarul german Angela Merkel a anuntat, dupa demisia lui Christian Wulff, ca intentioneaza sa poarte discutii cu opozitia pentru desemnarea unui candidat comun la presedintie. Merkel, cancelar crestin-democrat, conduce un Guvern de coalitie cu liberalii. Secretarul general al social-democratilor germani, Andrea Nahles, a primit favorabil aceasta propunere.:"Salut oferta cancelarului Angela Merkel de a gasi un candidat comun pentru functia de presedinte", scrie HotNews citînd Mediafax.

"Increderea cetatenilor a fost afectata. Din acest motiv, este imposibil sa imi mai exercit atributiile. Acesta este motivul pentru care demisionez", a spus Christian Wulff in declaratia de presa in care si-a anuntat demisia, potrivit AFP. El a admis ca a facut greseli, dar spune ca nu a facut acest lucru intentionat.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.