Anita Hartig, în "Flautul fermecat" la Opera din Viena. După contestaţii, rata promovabilităţii la Bac a crescut cu trei la sută. Anton Vlad a demisionat cu vorba din Consiliul Judetean. AJOFM pregăteşte bursa absolvenţilorMesagerul: Anita Hartig, în "Flautul fermecat" la Opera din Viena

Soprana de origine bistriţeană Anita Hartig a cântat aseară, începând cu ora 19.30, pe scena Operei de Stat din Viena pentru prima dată în "Flautul fermecat" de Mozart. I-a fost distribuit rolul principal - frumoasa Pamina, de care, îndrăgostit, prinţul Tamino pleacă să o salveze de la Sarastro, care o răpise. Bănuit vrăjitor, dar fiind un preot înţelept, Sarastro îi avertizează pe tineri că deşi sortiţi unul altuia, tânărul va trebui să treacă prin proba focului, a apei şi tăcerii pentru a birui încercările. Tamino, însoţit de Papageno (curiosul om-pasăre), este ajutat de un flaut fermecat din aur, primit în dar, şi astfel trece obstacolele rămânând în templul iubirii alături de Pamina, întruchipată fizic şi în cânt de Anita Hartig, deja cunoscută în capitala Austriei şi nu numai.

Bistriţeanul: După contestaţii, rata promovabilităţii la Bac a crescut cu trei la sută

Daca inainte de depunerea contestatiilor doar 23,5 la suta dintre elevii din judet care au sustinut Bacalaureatul in toamna au luat note de trecere, si acum, dupa ce contestatiile au fost solutionate, procentul ramane scazut. Rata promovabilitatii a crescut cu circa trei la suta.
Chiar si dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamna, ramane scazuta. Aceasta a urcat de la 23,5 procente la 26,7 procente.

Citynews: Anton Vlad a demisionat cu vorba din Consiliul Judetean


Anton Vlad s-a sucit, nu mai demisioneaza din Consiliul Judetean si se pune la dispozitia partidului. Cu toate ca la sediul PNL are depusa o demisie, hartia prin care renunta la fotoliul de consilier judetean nu a ajuns si la registratura Consiliului Judetean si ca atare nu se poate lua act de incetarea mandatului.

 

Anton Vlad declara pentru citynews.ro ca deocamdata nu va depune nicio demisie si se va prezenta in fata membrilor Delegatiei Permanente a PNL Bistrita-Nasaud pentru a-si sustine cauza. "Daca partidul va hotari ca am gresit atunci voi pleca din Consiliul Judetean. Nu imi dau inca demisia, astept sa vedem ce se mai intampla. Din moment ce sunt trecut pe ordinea de zi a Delegatiei Permanente ma voi prezenta si voi asculta ce au de zis" spune Anton Vlad.

BistriţaOnline: AJOFM pregăteşte bursa absolvenţilor
 

 

În 24 septembrie, absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt invitaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă la o bursă dedicată lor.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.