Bistriţa: Bernice a lansat primul videoclip 3D din Romania pe Internet

Primim la redacţie

Cu sprijinul Directiei Judetene de Sport si Tineret Bistrita si a Primariei Bistrita, Bernice Chitiul a lansat in data de 26 decembrie 2010 videoclipul: “Letter to the winter” format stereoscopic, 3D; muzica : Florin Chitiul, versuri: Ana & Bernice Chitiul. Ineditul evenimentului consta in faptul ca a fost lansat de asemenea si pe internet, in format anagliph, astfel fiind primul videocplip muzical 3D din Romania si afirmativ din Europa adresat publicului larg, informează PR artistei, într+un comunicat remis presei.

Filmarile videoclipului s-au realizat etapizat pe parcursul a patru luni, din noiembrie 2009 pana in martie 2010, in locatii din Germania si Romania, cu partciparea unor colaboratori din Olanda, Germania si America. Astfel primele filmari 3D din Romania destinate unui videoclip au fost facute pentru piesa: “Letter to the Winter". Autorul a preconizat lansarea videoclipului pentru iarna 2009 - 2010. Dificultatile intampinate insa in post procesare, in special cele de convertire din format stereoscopic side by side in format anaglyph, pentru pastrarea maximului de detalii si culori, au determinat prelungirea termenelor de filmare precum si a celui de lansare oficiala a videoclipului. Asemenea multor producatori, Florin Chitiul si-a propus termene de finalizare a proiectului irealist de scurte, care au fost apoi prelungite in prima etapa pana in primavara, vara si ca apoi in toamna anului 2010 sa isi propuna sa participe la concursul de euroviziune cu aceiasi piesa, lansarea videoclipului fiind din nou blocata.

Montajul videoclipului a fost realizat prin tehnica 3D de specialitate, fiind rodul unei munci asidue, in dorinta unui produs care sa fie pe gustul entuziastilor 3D. Acesta se intinde de la granita ineditului spre cea a abstractului.

Filmarile au fost realizate in conformitate cu viziunea artistica atat moderna cat si clasica punand in evidenta emotia transmisa de frumoasa melodie prin imbinarea celor doua viziuni.

Melodia descrie viata unei flori ranite de prezenta iernii, rugand-o pe aceasta sa stea cat mai departe de gingasia ei, deoarece nu-i apartine acestui anotimp. Bernice Chitiul, interpreta cu frumoase inflexiuni vocale, artistice si coregrafice prezente in videoclip, se contopeste cu glasul gingasei flori in incercarea de a se opune iernii, prin oglindirea sentimentelor si trailor transpuse artistic, mai scrie materialul citat.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Super tare

Oau! Nu ma asteptam ca o bistriteanca de-a noastra sa scoata pe piata un video atat de complex. Foarte tare mana iesita din ecran. Bravo, felicitari!

O "poveste" muzicala frumoasa !

Imi place naturaletea si simplitatea fetei, parca e totul desprins
dintr-o poveste :) E plin netul de extravaganta si exagerare! Aveam
nevoie de o marja de candoare.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.