Bistriţa: Poliţiştii l-au prins pe cel de-al doilea autor al spargerilor de la Lechinţa. În trenul personal Luduş - Bistriţa

Al doilea autor al spargerilor de la Lechinţa a fost prins de poliţişti ieri în trenul personal Luduş Bistriţa, în dreptul localităţii Chiraleş. Bărbatul, în vîrstă de 34 de ani a stat ascuns undeva în apropierea Gării din Lechinţa, după ce fratele lui a fost prins de un agent local de poliţi,  în timp ce sărea pe geamul Administraţiei Financiare din localitate. Simţind că cercul de căutare se strînge în jurul său, hoţul a încercat să ajungă la Bistriţa pentru a-şi pierde urma. De data asta nu i-a ieşit. Poliţiştii l-au luat ca din oală, cînd mai erau doar trei staţii pînă în oraş.

Surse din poliţie au declarat că, cei doi fraţi din Bălan, Harghita, arestaţi azi noapte pentru 29 de zile, sînt fără doar şi poate autorii spargerilor din Lechinţa, atît în cazul CEC, cît şi în cazul Primăriei şi al sediului Finanţelor. Pe lîngă flagrantul în care a fost reţinut, cel mia tînăr dintre fraţi, faptul reiese din modul de operare, şi este supraprobat de un martor cheie: un taximetrist din Reghin care i-a adus pe cei doi la Bistriţa. Hoţi şcoliţi, cei doi fraţi au folosit pentru a ajunge la Lechinţa şi a studia zona, drept mijloc de transport, trenul! 

Sursele noastre afirmă că, cei doi fraţi harghiteni ar fi spart şi celelalte primării din judeţ, şi că, nu au fost singuri, ci se pare că au avut complici. Comunicatul remis presei de IJP BN, confirmă şi faptul că,  cei doi fraţi au dat mai multe spargeri în Lechinţa, la persoane private şi că, inclusiv sculele cu care au spart CEC, Primăria şi Finanţele erau furate din Lechinţa. Plîngerile pentru furturile acestor bunuri, operate anterior spargerii celor trei insituţii, au ajutat Poliţia să izoleze un cerc de suspecţi.

Potrivit comunicatului remis presei de IJP BN, poliţiştii feroviari "l-au identificat pe pe celalalt autor al faptei, respectiv Ion-Cristinel M., de 34 ani, in trenul personal de pe ruta Lechinta-Bistrita. In cauza s-au desfasurat activitati de investigare si cercetare criminalistica complexe, stabilindu-se ca cei doi autori in perioada 22-24.08.2010 au comis pe raza localitatii Lechinta un numar de sase acte materiale de furt calificat din locuinte si anexe gospodaresti, trei acte materiale de tentativa la furt calificat din institutii publice si 5 acte materiale de violare de domiciliu, cauzand partilor vatamate un prejudiciu total de 49.338 lei. La data de 25.08.2010 Vasile M. si Ion–Cristinel M. au fost prezentati Judecatoriei Beclean cu propunere de arestare preventiva, fata de cei doi luandu-se masura arestarii preventive pe o perioada de 29 zile. Cercetarile continua de catre Serviciul de Investigatii Criminale pentru probarea intregii activitati infractionale a celor doi autori”, informează documentul citat.
 

 

Vom reveni cu amănunte

 

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.