BN : Vezi unde se mută rromii din centrul Bistriţei. S-a încheiat BAC-ul. Rezultatele, duminică Şefii de instituţii se pregătesc să reducă personalul. Procesul Veturiei Moldovan, suspendat

Citynews: Vezi unde se mută rromii din centrul Bistriţei.

Locuintele sociale din Subcetate sunt aproape finalizate. Fatada imobilului este gata iar la aceasta ora, muncitorii lucreaza la finisajele interioare. Peretii au fost gletuiti, iar in etapa urmatoare se va monta gresie, faianta si parchet. Blocul din Subcetate are 40 de apartamente si este destinat persoanelor care locuiesc in imobilele retrocedate din centrul istoric.

 

Desi lucrarile trebuiau finalizate in urma cu doua luni, acestea au intarziat din doua motive: conditiile meteo nefavorabile si intarzieri de plata catre constructor. Totusi se estimeaza ca la finalul lunii august blocul va fi dat in folosinta.

Mesagerul: S-a încheiat BAC-ul. Rezultatele, duminică

Examenul de bacalaureat s-a încheiat astăzi, cu proba la alegere a a profilului şi a specializării - Biologie vegetală şi animală , Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, Chimie anorganică, Chimie organizată, Filozofie, Fizică, Geografie, Informatică C/C++, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie sau Economie. Cei mai mulţi candidaţi au susţinut proba la Geografie (917 din totalul de 3078 prezenţi), iar cei mai puţini la Sociologie (4).

Bistriţeanul: Şefii de instituţii se pregătesc să reducă personalul

Decizia Guvernului Boc de a reduce numarul angajatilor din institutiile statului incepe sa prinda contur si in judetul nostru. De la primari si pana la prefectul judetului, toti se gandesc pe cine sa pastreze si pe cine sa disponibilizeze.
Tensiune mare in randul angajatilor la stat! Odata cu reducerea fondului de salarii cu 25 la suta, toti sefii de institutii sunt obligati ca pana la sfarsitul anului sa faca selectia personalului si sa renunte la angajatii neproductivi.

Daca prefectul judetului, Cristian Florian, spune ca nu stie momentan la cati oameni va renunta, presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu, a declarat ca va trimite acasa maxim zece angajati.

La ora actuala, la Prefectura muncesc circa 90 de persoane, in timp ce la Consiliul Judetean lucreaza 99 de salariati.

BistriţaOnline: Procesul Veturiei Moldovan, suspendat
 

 

Procesul în care fostul prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud Adriana Veturia Moldovan este judecat pentru trafic de influenţă a fost suspendat, vineri, de Curtea de Apel Cluj, până la soluţionarea unor excepţii de neconstituţionalitate invocate de avocatul lui Moldovan.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Curtea de Apel Cluj, în procesul în care Adriana Veturia Moldovan, Petru Rus, Vasile Ruşti şi Ioan Scurtu, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, primirea de foloase necuvenite şi instigare la fals, Curtea de Apel Cluj a decis să sesizeze Curtea Constituţională pentru soluţionarea excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate de Moldovan.

De asemenea, s-a decis suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea acestor excepţii.

Potrivit sursei citate, instanţa Curţii de Apel Cluj a decis sesizarea CC privind mai multe excepţii de neconstituţionalitate legate de ordonanţe de guvern sau legi, prevederi cuprinse în Codul de procedură penală, invocate de Adriana Veturia Moldovan.

 

Foto: Citynews.ro

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.