Bunica cu trei recorduri mondiale la marș sportiv. Elena Pagu, 92 de ani: Nu am luat antibiotice niciodată, citesc fără ochelari și în fiecare seară beau puțin vin natural. Tot secretul este să alergi!

preluare HotNews.ro

  

Elena Pagu are 92 de ani și nu se încadrează în niciun tipar al vârstei. Probabil este cel mai în vârstă vlogger din România, râde mult, are trei recorduri mondiale la marș sportiv și zeci de medalii și trofee, la secțiunea masters. ”Nu am luat în viața mea antibiotic și mă antrenez zilnic. Au fost mulți care m-au crezut nebună, când mă vedeau alergând. Dar eu nu m-am lăsat!”. Elena Pagu a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum a reușit să aibă o bătrănețe pe care mulți și-o doresc.

”De ce fugi, mamaie? Hai să bem o țuică fiartă!”

Elena Pagu a povestit că atunci când a început să alerge, toată lumea o privea ciudat. Nu i-a fost deloc simplu să treacă peste ironiile celor din jur. Imediat după pensionare a făcut depresie și atunci s-a apucat de alergat. ”Alergarea, la noi în țară, are o tradiție mai târzie. Când mi-am terminat activtatea mea de 35 de ani de asistentă de ocrotire, am făcut un sindrom depresiv, de inactivitate. Atunci, soțul meu a zis: ”ia-ți o pereche de încălțăminte comodă și du-te să alergi!” Și m-am dus la marginea unei păduri, și alergam.

Mulți oameni credeau despre mine că am înnebunit atunci când mă vedeau alergând, transpirată. Îmi spuneau: ”ce e cu tine, cine te-a fugărit?!” Alții spuneau că ar fi mai bine să merg la biserică, nu să alerg ca o nebună. Într-o zi, alergam pe lângă o cârciumă iar cineva mi-a spus: ”de ce fugi, mamaie? Hai să bem o țuică fiartă!” I-am răspuns: ”Mi-a fost furat ceasul, alerg după hoț, poate îl prind”. Continuare aici

Comentarii

Bravo ei, respect!

Bravo ei, respect!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.