Călin Stan, USR BN: Cât plătim lunar politrucilor incompetenți, care ne ”conduc”?

comunicat de presă USR BN

 Liderul USR Bistrița, Călin Stan face publice salariile de nababi ale politrucilor județeni, în frunte cu Radu Moldovan, tartorul PSD BN, într-un comunicat remis presei. Citiți și vă minunați, cu ce căruțe de bani pleacă acasă incompetenții șefi de la CJ BN!? Și asta doar din salarii, sporurile șpăgile și celelalte beneficii, gen mașină la scară, secretară, nu se pun?! Or nu se știu? Nota Red.

 

Plătim pentru incompetență!

Majoritatea județelor din țară sunt păstorite, de ani de zile, de către aceiași șefi de consilii județene. Cum și-au făcut aceștia treaba se vede prea bine acum. Mizeria, sărăcia și lipsa unor elementare echipamente și dotări în spitale, incompetența și clientelismul, corupția, ies la iveală ca o molimă, de care nu reușim să scăpăm.

Suceava, Constanța, Vrancea, Hunedoara, Arad, Brașov, Botoșani, Galați, Neamț, Timiș... Focare de COVID-19 ce se înmulțesc de la o zi la alta, scoțând la iveală incompetența unor manageri de spitale și de Direcții de Sănătate Publică, numiți în funcții după criteriul apropierii de baronul local.

Pentru atribuțiile și munca lor - în folosul comunității, nu-i așa? - președinții de consilii județene primesc indemnizații și sporuri generoase.

Un șef de CJ „pleacă” de la un salariu de bază de 18.720 lei, la care adaugă alte „drepturi”, precum cel „pentru activitate prestată în proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile”, reprezentând 25% din salariul de bază.

Sume consistente primesc și eșaloanele inferioare: 16.640 lei - salariul de bază pentru vicepreședinții de CJ, 16.557 lei - pentru secretarul județului și așa mai departe. Toate aceste sume ar fi fost și mai mari în prezent, dacă indemnizațiile demnitarilor nu ar fi fost plafonate, de la 1 ianuarie 2020.

Problema cea mai gravă nu ar fi valoarea salariilor, cât mai ales incompetența oamenilor plătiți din bani publici și care, în această perioadă de criză, trebuie să ia decizii ce ne afectează pe noi toți. Să nu mai vorbim de „pilele”, cunoștințele și rudele baronilor locali, ce umplu grilele de personal ale instituțiilor.

Dacă vrem cu adevărat competență, criteriul „PCR” – pile, cunoștințe și relații – trebuie să dispară!

#Transparență #Competență #Eficiență

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.