Danemarca a preluat preşedinţia Uniunii Europene

preluare Euractiv.ro

Danemarca, tara care nu este parte a zonei euro, a preluat duminica presedintia rotativa a Uniunii Europene. Tara se va implica in gasirea unor solutii pentru rezolvarea crizei euro, insa nu va influenta negocierile purtate de tarile dominante pentru a scoate Europa din criza, scrie AFP.

Aceasta tara mica, de 5,6 milioane de oameni, una dintre putinele din Europa care urmeaza sa fie conduse de un guvern de centru-stanga, va prelua mandatul de la Polonia.

"Din punct de vedere politic, va exista o slaba amprenta daneza asupra aspectului cooperarii europene care, pentru moment, atrage atentia", scrie agentia de presa daneza Ritzau.

Acest lucru se va intampla pe de-o parte pentru ca " Danemarca nu este in zona euro. Si pe de alta parte pentru ca presedintia europeana nu mai are aceeasi importanta ca inainte", potrivit Ritzau.

"Formal, Danemarca nu poate si nici nu trebuie sa rezolve criza monedei euro. Prim-ministrul Helle Thorning-Schmidt si ministrul pentru afaceri europene Nicolai Wammen au afirmat insa ca spera sa fie o punte peste conflictul privind criza ", mai noteaza agentia.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.