Dr. Ioan Chintăuan face precizări: Solicitare de redeschidere a minelor de la Rodna şi Valea Vinului aprobată de Consiliul Ştiinţific al PNMR. Constituirea unui grup de lucru care va armoniza relaţia dintre APNMR, CS şi proprietari. RE-ZONAREA PNMR!!!

 Membru respectat al Consiliului Ştiinţific al Parcului Naţional Munţii Rodnei, doctorul în geologie şi cercetătorul Ioan Chintăuan a avut amabilitatea şi decenţa de a ne acorda un interviu în care face cunoscute cîteva dintre cele mai importante decizii privind managementul imediat al PNMR şi punctul său de vedere referitor la soarta carierelor de marmură de pe Anieş.

Pe lîngă argumentele de natură profesională, Ioan Chintăuan are şi argumentul că este bistriţean şi cunoaşte aproape fiecare detaliu al Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Grup de Lucru: Consiliul Ştiinţific al PNMR va constitui în foarte scurt timp un grup de lucru care va avea ca misiune să creeze punţi de colaborare şi armonizare între proprietari, APNMR şi Consiliul Ştiinţific. 

Rezonarea PNMR solicitată de ARPM Cluj încă de începutul anului 2011, trebuie făcută în regim de urgenţă. Acest aspect va schimba foarte multe lucruri în administrarea PNMR şi va da mai multe drepturi proprietarilor, spune Ioan Chintăuan.

Detalii în filmul ataşat.

 

Comentarii

impact

Pacat!
Exploatarea unei cariere ( care dealtfel sunt rani deschise in natura) au un impact cu mult, mult mai mic decat exploatarea padurilor pe suprafete de mii de hectare .

Exploatarea acestor paduri in zone cu pante de 35-45 grade situate pe stancarii ( cum sunt zonele de protectie) inaccesibile presupune deschidere de drumuri forestiere prin defrisari de padure ( lucru dealtfel interzis) si buldozerire ( la fel, lucrari interzise intr-o arie protejata) .
De asemenea, si carierele deschid locuri de munca si sunt activitati traditionale, nu?

ARPM -ul nu recomanda rezonarea si nici nu este un temei legal pentru aceasta.

Mare somitate, mica

Mare somitate, mica constiinta !

Inca un bun roman care, "dezinteresat", a pus umarul la distrugerea Romaniei. Daca tot este o marfa, atunci macar asa aiba pretul de raft atasat.

BD

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.