Elevul bătut e în comă, agresorii în libertate. Ecosistemul din Munţii Rodnei, periclitat de o... hidrocentrală. Titus Iliuţă, din nou în arest. Şapte sculptori lucrează la un labirint, la Sîngeorz-Băi

 Citynews: Elevul bătut e în comă, agresorii în libertate

Milut Bagiu, elevul de la Grupul Scolar "Grigore Moisil" din Bistrita, batut de doi colegi, se afla in continuare in coma, internat la o clinica din Targu-Mures. Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Targu Mures au anuntat ca baiatul este mai agitat, semn bun din punct de vedere al medicilor. "Medicii spun ca este semn bun faptul ca baiatul este mai agitat. Insa totul depinde de timp. Exista posibilitatea ca acesta sa nu iasa din coma deocamdata. Totul depinde de timp", a declarat purtatorul de cuvant al SCJU Targu Mures, Lavinia Cosma.

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, Claudia Creta, spune ca cei doi tineri care l-au batut pe baiat sunt cercetati in stare de libertate. "Cei doi agresori au fost incadrati la vatamare corporale grava dar se astepta concluziile medicului legist. Deocamdata, baiatul este in coma si in functie de cum va evolua starea lui de sanatate se va face incadrarea juridica a faptei" a declarat ag. pr. Claudia Creta. Continuare


Mesagerul: Ecosistemul din Munţii Rodnei, periclitat de o... hidrocentrală

Claudiu Iuşan, preşedintele Asociaţiei "Eco Rodna" şi biologul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei ne-a transmis că una dintre cele trei rezervaţii ale biosferei din România - Munţii Rodnei cu statut de protecţie multiplu, parc naţional, sit Natura 2000, Pan Park în declarare şi Sit al Patrimoniului Universal pentru Natură - este ameninţat de implementarea unui proiect de infrastructură major, mai precis construirea unei hidrocentrale chiar în inima acestui sanctuar natural, pe Valea Anieşului. "Investitorul este SC Rodis Consulting SRL din Maieru ce doreşte construirea unei aducţiuni de apă pe o distanţă de peste 4 km în centrul Parcului Naţional Munţii Rodnei. În urma analizei documentaţiei de proiect, Consiliul Ştiinţific al Administraţiei Parcului format din 19 experţi în diverse domenii a decis în unanimitate respingerea proiectului ca urmare a impactului negativ semnificativ asupra habitatelor prioritare şi a speciilor de interes comunitar şi naţional din zonă dependente de ecosistemul acvatic (Alcedo athis - pescăraş albastru, Lutra lutra - vidra, Cinclus cinclus - mierla de apă, habitate cu anin, Neomys fodiens - chiţcan de apă, Charadrius - prundăraş de râu etc.), habitatul şi abundenţa populaţională fiind major afectate, iar starea de conservare depreciată. Impactul negativ major îl constituie absenţa a circa 70 la sută din volumul de apă al văii pe un tronson de 4 km, speciile şi habitatele existente fiind supuse unei schimbări majore în dinamica factorilor abiotici, ceea ce determină modificări ireversibile în structura şi funcţiile ecosistemului natural reprezentat de Valea Anieşului. Aici, citiţi continuarea.

Bistriţeanul: Titus Iliuţă, din nou in arest

Omul de afaceri Titus Iliuta s-a intors in arest dupa ce duminica seara ar fi fost chemat la Bucuresti pentru o serie de audieri. Magistratii Tribunalului Bucuresti au stabilit ca acesta sa se intoarca in arest, fiind cercetat penal intr-un alt dosar.
Omul de afaceri Titus Iliuta s-a intors in arest dupa ce a fost eliberat in 17 mai de Curtea de Apel Bucuresti.

Initial, bistriteanul a fost arestat de Tribunalul Bucuresti pe 4 mai, pe o perioada de 29 de zile, fiind acuzat de delapidare, evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.

In 17 mai, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul inaintat de omul de afaceri bistritean si a dispus punerea acestuia in libertate. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au considerat ca decizia de arestare data de Tribunalul Bucuresti nu a fost motivata corespunzator.

Duminica, omul de afaceri a fost chemat la Bucuresti pentru a fi audiat intr-un alt dosar.

BistriţaOnline: Şapte sculptori lucrează la un labirint, la Sîngeorz-Băi
 

 

Şapte sculptori, cinci din ţară şi doi din străinătate, lucrează, zilele acestea, la Sângeorz-Băi, la realizarea unei sculpturi monumentale în parcul staţiunii care va fi formată din 21 de mese dispuse în formă de labirint.

Simpozionul internaţional de sculptură "Masa", care a început marţi şi se desfăşoară până în 20 iunie, este organizat de Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, în parteneriat cu Asociaţia "Tonight".

Directorul muzeului, artistul plastic Maxim Dumitraş, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că artiştii Ion Pop, Adrian Golban, Marcel Stanciu, Ilarion Voinea, Tudor Cataragă, Nicolae Fleissig şi Stefan Tasi au obligaţia să realizeze fiecare trei mese distincte, personalizate, astfel că, la sfârşitul simpozionului, numărul de mese să fie de 21.
 

Foto: Citynews.ro
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.