Emil Dreptate a trecut la cele veșnice, informează site-ul mesagerul.ro

preluare mesagerul.ro

Fostul director al cotidianului „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”, scriitorul şi ziaristul Emil Dreptate, a murit vineri seară, la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. Dreptate a pierdut lupta cu o boală necruţătoare, care i-a afectat plămânii.
Emil Dreptate a fost director al ziarului „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud” timp de aproape 15 ani, el fiind şi corespondent ani buni la Radio România Actualităţi, fiind unul dintre apropiaţii unui alt mare jurnalist dispărut, Paul Grigoriu.
De asemenea, Emil Dreptate a fost pensionat cu gradul de colonel, el lucrând operativ şi în fosta Securitate, ofiţer de contrainformaţii pentru Republica Federală Germania. De asemenea, el a avut relaţii foarte bune cu foşti şefi ai SRI Bistriţa-Năsăud, inclusiv cu colonelul Ioan Mocanu, pensionat şi el în prezent.

Emil Dreptate, născut în 13 iulie 1946, în comuna Miceștii de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud. A urmat cursurile Universității „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca. Poet, jurnalist (corespondent pentru Radio România Actualități în Bistrița-Năsăud și director al cotidianului Mesagerul de BN), membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Continuare aici

 

Foto: mesagerul.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.