Hasta Siempre Comandante: Fidel Castro susţine că a acceptat din "sacrificiu" amplasarea de rachete sovietice în Cuba, în 1962

preluare HotNews.ro

Liderul cubanez Fidel Castro a afirmat, in timpul unui intrevederi, luni, cu oameni de stiinta cubanezi, ca a aprobat instalarea de rachete nucleare sovietice in Cuba, in 1962, din "sacrificiu" pentru tabara socialista, relateaza, marti, presa din aceasta tara, citata de AFP.

"Nu eram interesati sa avem rachete aici sau sa avem o baza. Eram mai mult interesati de imaginea tarii. O baza sovietica dauna imaginii Revolutiei, capacitatii sale de a exercita o influenta asupra regiunii noastre", a declarat fostul presedinte, in varsta de 84 de ani, care a adus lumea in pragul unui razboi nuclear in octombrie 1962, acceptand sa primeasca aceste rachete, citeaza Mediafax.

"De ce am acceptat? A fost foarte greu pentru noi. Dar era o problema de internationalism (...) daca speram ca tabara socialista se sacrifica si lupta pentru noi, trebuia sa fim gata sa ne sacrificam si noi pentru ea", a adaugat parintele Revolutiei cubaneze, in timpul unei dezbateri privind pericolele unui razboi nuclear, la care au participat oameni de stiinta cubanezi, printre care si fiul sau mai mare Fidelito, de profesie fizician, potrivit site-ului oficial Cubadebate.cu.

Nota red.

Ilustrăm această ştire preluată, importantă din punct de vedere istoric, cu un clip superb, care rezumă ceea ce au fost regimurile comunistoide indiferent de zonă geografică. Comandante Che Guevara Hasta Siempre, cu Nathalie Cardone, într-o interpretare de excepţie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.