Localnicii din Lunca Ilvei şi-au luat Paşaport Verde

comunicat de presă

Asociatia Tasuleasa Social, in parteneriat cu Coca-Cola HBC Romania, au implementat in Lunca Ilvei, judetul Bistrita Nasaud, proiectul Pasaportul Verde prin care si-au propus sa ii convinga pe localnici sa colecteze gunoaiele selectiv.

Asociatia Tasuleasa Social i-a informat pe localnicii din Lunca Ilvei despre avantajele colectarii selective cu ajutorul a 136 de elevi din clasele V-IX, care locuiesc aici. Tasuleasa Social, sustinuta de primarul Flaviu Lupsan si de directorul scolii Ionel Balea le-au explicat copiilor care este mecanismul de colectare selectiva, implementat deja in Poiana Negri in urma cu o luna.

Localnicii primesc saci pentru colectarea separata a plasticului, care vor fi predati ulterior unui colector local. Impreuna cu sacii, localnici primesc cate un calendar pe care sunt notate zilele in care se face colectarea.

Elevii, imbracati in tricouri confectionate din material reciclat, au inceput campania de informare cu entuzisam. Fiecare voluntar si-a propus sa informeze cate cinci familii, incepand chiar cu propria familie. Au impartit calendare si saci de plastic si le-au explicat localnicilor care sunt avantajele colectarii selective. Comuna Lunca Ilvei are un sistem de salubrizare bine pus la punct si este una dintre comunele curate ale judetului Bistrita Nasaud, asa ca autoritatile si localnicii isi doresc ca pasul urmator sa fie colectarea selectiva.

Tasuleasa Social a demarat in martie proiectul educational Pasaportul Verde, in care va implica, pana la final, in luna iunie, peste 160 de tineri din Dorna Candrenilor. Timp de patru luni, elevii participa la un program de training in campusul Tasuleasa Social, unde urmeaza cursuri de comunicare, invata despre resursele naturale din aceasta zona, despre importanta conservarii lor si despre colectarea selectiva a deseurilor.

Pe 7 mai, sistemul de colectare selectiva propus de Tasuleasa Social a fost implementat in localitatea Poiana Negri, din judetul Suceava. La prima colectare,75% dintre localnici au strans plasticul in sacii pentru reciclat.

Comentarii

ma bucur foarte mult ca am

ma bucur foarte mult ca am avut ocazia sa trec si eu cu privirea peste aceste randuri si sunt foarte bucutos ca in comuna noastra se petrec schimbari din ce in ce mai bune

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.