Lucrări de 117 milioane lei în 11 comune din judeţ. Fonduri europene pentru încurajarea activităţilor turistice. 10 la sută din contoarele de gaz au probleme. Parlamentul, curs facultativ?

Citynews:  Lucrări de 117 milioane lei în 11 comune din judeţ

Peste 117 milioane de lei vor intra in urmatoarea perioada in judetul Bistrita-Nasaud, ca urmare a semnarii unor contracte vizand renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.

 

Purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului, Sorina Drecsan, declara pentru citynews.ro ca 11 reprezentanti ai unor administratii locale din judet au semnat contracte de finantare, in urmatoarea perioada urmand a fi facute achizitiile publice si demararea propriu-zisa a lucrarilor. "Proiectele finantate, in valoare de 117.488.332,00 lei vizeaza modernizarea drumurilor comunale, retele de apa si canalizare, statii de epurare, construirea unor obiective sociale noi (gradinite, after-school) si reabilitarea unor camine culturale" spune Drecsan. Vor fi efectuate diferite lucrari in Budesti, Chiochis, Matei, Magura Ilvei, Milas, Nuseni, Runcu Salvei, Sieu, Tarlisua, Teaca si Urmenis.

Mesagerul: Fonduri europene pentru încurajarea activităţilor turistice

La 1 iulie, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a lansat o nouă sesiune de depunere de proiecte în cadrul Măsurii europene 313 "Încurajarea activităţilor turistice", promovată în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Acţiunea se încadrează în Axa III - "Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" cu obiectiv general: dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural. Obiectivele specifice ale Măsurii 313 se referă la: crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism, în special pentru tineri şi femei; creşterea valorii adăugate în activităţi de turism; crearea, îmbunătăţirea şi diversificarea infrastructurii şi serviciilor turistice; creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitelor. Potrivit metodologiei de accesare a fondurilor europene în cadrul acestei Măsuri, beneficiarii eligibili sunt: micro-intreprinderile; persoanele fizice; comunele, precum şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară realizate doar între comune; ONG-urile.

Bistriţeanul: 10 la sută din contoarele de gaz au probleme


Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud i-a amendat pe reprezentantii EON Gaz deoarece unele contoare montate bistritenilor nu aveau verificare metrologica. Compania este nemultumita de amenda aplicata si a contestat in instanta procesul verbal.
In urma mai multor controale pe care le-au desfasurat inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud si care au vizat calitatea serviciilor oferite de compania EON Gaz angajatii CJPC au gasit mai multe nereguli. Pentru probleme gasite compania EON Gaz s-a ales cu o amenda de 15.000 de lei.

Ioan Chira, inspector in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud, a declarat pentru Bistriteanul.ro ca "aceasta amenda a fost aplicata pentru ca au fost constatate mai multe nereguli. Cea mai grava vizeaza faptul ca 10 la suta dintre contoarele de gaz instalate la locuintele bistritenilor au data de utilizare depasita. Mai mult decat atat: exiata cazuri in care de peste 5 ani de zile contoarele nu au mai fost verificate metrologic. Asemenea cazuri au fost descoperite la blocurile de locuinte atat din Bistrita, cat si din Beclean".

BistriţaOnline: Parlamentul, curs facultativ?
 

 

La facultate, dacă nu aveai prezenţă de minimum 75% la cursuri şi seminarii, nu intrai în examen. Bănuiesc că această regulă se aplică şi în prezent. Sunt unii profesori care îţi cer chiar prezenţă de 100% la seminarii şi te iartă numai dacă ai avut cu adevărat motive întemeiate să lipseşti. În ciclul preuniversitar, absenţele nemotivate în exces duc la scăderea notei la purtare. În Parlament, însă, deşi există un regulament care le cere senatorilor şi deputaţilor să nu lipsească de la şedinţe, aceştia au învăţat că pot să facă liniştiţi acest lucru, pentru că nu li se întâmplă nimic. Nu îi lasă nimeni restanţi, nu le scade nimeni nota la purtare. Indemnizaţia vine în acelaşi cuantum în fiecare lună, indiferent cât de mult s-au spetit la şedinţe.

 

Foto: Citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.