Mafia MHC-urile distruge rîurile de munte: hidrocentrale mici - distrugeri mari

articol preluat de pe site-ul biologului Peter Lengyel

 Fotografiile sînt făcute de biologul Peter Lengyel în Maramureşul istoric, dar buldozerirea rîurilor de munte din toată ţara duduie de zor! După dezastrul din Făgăraş, de pe răurile Capra şi Buda urmează altele, în alte locuri, pe alte rîuri superbe care vor fi distruse iremediabil de foamea de bani a mafiei transpartinice, tolerate de comisarii de mediu plătiţi din banii publici.

Astfel de dezastre au fost evitate în judeţul Bistriţa Năsăud, pînă acum, dar, băieţii deştepţi din energie au planuri mari! Vor să distrugă cele mai curate şi mai sălbatice rîuri din munţii Rodnei. Pentru conformitate vă recomandăm acest text al lui Peter Lengyel.  ( Nota red.)


În văi până acum sălbatice ale Carpaților, avem în derulare un război devastator care extermină naturalețea apelor de munte, înaintând pe sute de fronturi: escadrile de buldozere, excavatoare, geniști experți în dinamitare și la final turnarea în beton… Șenilele microhidrocentraliștilor zdrobesc și terfelesc viața de pe cursurile de ape naturale. Este pe cale procedeul prin care fiecare curs de apă primește câteva injecții mortale de beton armat, prin care pe un secol se distruge cursul de apă în cauză… se pierde conectivitatea, ca o tăietură pe venă… și biodiversitatea întregului curs de apă ajunge să fie afectată.

 

Sute de monștri de beton-armat vor distruge habitatele de care depind vietăți știute și neștiute. Chiar în situri Natura 2000 cu specii de pești de interes comunitar… apar serii de monștri de beton… Apele sunt trase în țeavă, rămânând sectoare de cursuri secate aproape în totalitate… moartea pasiunii. Ce se va întâmpla cu conectivitatea cursului? Cum vor trece pe aici păstrăvii (Salmo trutta), lipanii (Thymallus thymallus) și pești mai mici ai munților, cum vor trece chișcarii (Eudontomyzon danfordi) protejați pe hârtie de lege cafenie? Continuare aici

Foto: Peter Lengyel

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.