Mark Gitenstein (SUA): Sunt dezamăgit de legea ANI. Gyorgy Frunda nu m-a convins că preşedintele Băsescu se înşală

preluare HotNews.ro

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara dezamagit de modul in care Senatul a modificat Legea Agentiei Nationale de Integritate, limitand puterile ANI mai mult decat cerea Curtea Constitutionala, si afirma ca senatorul UDMR Gyorgy Frunda nu a reusit sa-l convinga ca presedintele Traian Basescu s-a inselat cand a cerut reexaminarea legii.

"Legea, in forma sa actuala, limiteaza puterile ANI mai mult decat solicita decizia Curtii Constitutionale. Pozitia presedintelui Basescu vizavi de legea ANI mi s-a parut corecta", afirma ambasadorul, intr-o declaratie de presa.

Mark Gitenstein precizeaza ca senatorul Frunda i-a solicitat o intalnire pentru a-i explica de ce "presedintele se insala": "Nu a reusit sa ma convinga pe mine, insa i-a convins pe cei mai multi dintre senatori", comenteaza oficialul american.

El subliniaza ca lupta impotriva coruptiei "are o importanta cruciala pentru companiile americane, pentru investitorii straini si pentru intreaga Romanie": "Conform celui mai recent sondaj pe care l-am vazut, doar 16% dintre romani sunt multumiti de eforturile guvernului in lupta impotriva coruptiei".

In final, Mark Gitenstein se declara dezamagit de forma in care a fost adoptata legea ANI, "mai ales ca stabilirea procedurii de urmat a depins de un singur vot (52-51)".

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.