Munţii Rodnei: Microhidrocentrală respinsă de sătenii din Valea Vinului. Ştiinţificii de la PNMR au dat aviz favorabil! La fel şi APM BN!

 Sătenii din localitatea rodneană Valea Vinului au respins ieri, în cadrul unei dezbateri publice, proiectul unei microhidrocentrale care le-ar fi distrus localitatea. Consultarea sătenilor a fost organzată de executivul Primăriei Rodna, după ce peste 90% dintre localnicii cu drept de vot din Valea Vinului au semnat un demers prin care precizează că sînt împotriva oricărei investiţii de acest fel în satul lor. Acest  lucru s-a întîmplat în contextul în care, deja, între sat şi centrul de comună, Rodna, pe o distanţă de 9 km, construcţia  unei microhidrocentrale avansează cu repeziciune. Şocaţi de distrugerile pe care şantierul unei asemenea contrucţii le presupune şi văzînd cu ochii lor care este efectul  dstructiv a unui asemenea proiect pus în parctică, oamenii au fost pînă al unul împotriva proiectului pe care un agent economic din Rodna intenţiona să îl materializeze.

Consiliul Ştiinţific al PNMR a fost pentru construirea microhidrocentralei. Sătenii au salvat Valea Vinului

Specialiştii în protecţia mediului şi  conservarea biodiversităţii din CS al PNMR au dat aviz favorabil construiri mhc-ului care ar fi lăsat fără apă localitatea turistică Valea Vinului, ar fi distrus drumul din localitate şi ar fi şubrezit casele locuitorilor. Oamenii de ştiinţă din Consiliul Ştiinţific amintit, nu s-au gîndit, se pare, nici-o clipă la impactul devastator pe care un asemena proiect îl putea avea asupra OAMENILOR!

Simplii şi fără prea multă şcoală, dar crescuţi şi trăind la şcoala muntelui, sătenii au luat o hotărîre înţeleaptă, şi au salvat satul care potrivit documentelor existente la Arhivele  Naţionale BN, este cunoscut ca  destinaţie turistică, de cel puţin 135 de ani!

Vom reveni cu detalii

Comentarii

mnc valea vinului

felicitari! Esti tare Florica!!!!!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.