Nicolae Manolescu la al doilea mandat în fruntea USR

Criticul Nicolae Manolescu a fost reales astăzi în funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România cu 174 de voturi. Nicolae Breban a primit 76 de voturi, Ştefan Agopian 17 voturi, Dan Mircea Cipariu 38 voturi şi Contantin Stan 36 de voturi. În total au votat 344 de membri delegaţi  ai filialelelor USR din ţară, trei voturi din totalul celor exprimate fiind în alb. Primul mandat ca preşedinte al USR, Manolescu l-a deţinut în perioada 2005-2009.

Criticul Nicolae Manolescu a candidat, pentru un nou mandat în fruntea USR, avînd în program, ca linii directoare "redefinirea raporturilor USR cu statul român" şi provocarea care rezultă din "tendinţa de marginalizare a literaturii şi a lecturii pe plan social".
"Supravieţuirea breslei noastre depinde de capacitatea ei de a se dota cu mijloacele materiale adecvate epocii actuale şi care nu pot fi obţinute fără o organizare de felul asociaţiilor, patronale sau sindicale, din numeroase alte domenii. Scriitorii nu se pot lipsi de o asociaţie proprie care să lupte pentru drepturile lor ca oameni şi care să le protejeze operele. Chiar dacă legea nu ne permite în cadrul USR un organism de gestiune colectivă a drepturilor de autor, promitem să găsim alte pârghii pentru o mai eficientă protecţie a drepturilor scriitorilor", se arată în programul cu care Manolescu s-a prezentat în faţa breslei.
Mîine, cei 344 de delegaţi ai filialelor, vor alege vicepreşedintele USR şi secretarul general, şi vor propune componenţa comisiilor speciale.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.