Peste 9000 de bistriţeni vaccinaţi împotriva gripei porcine

 Frica indusă în rîndul populaţiei de numărul deceselor provocate de gripa porcină i-a determinat pe mai bine de 9000 de bistriţeni să se vaccineze împotriva acestei boli, dintre care, însă, puţin peste 1300 sunt cadre medicale.
 
În ultimele zile, mii de bistriţeni au mers la medicul de familie pentru a cere să fie vaccinaţi împotriva gripei porcine, astfel că numărul celor care au utilizat deja acest vaccin a ajuns la 9191 persoane, potrivit datelor centralizate de Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Din prima tranşă de vaccin alocată judeţului, au rămas nefolosite circa 3660 de doze, dar, cu toate acestea, ASP a cerut o suplimentare cu 10000 de doze, dat fiind interesul crescut al oamenilor pentru vaccinare. Mult discutatul „Cantgrip”, tranşa a doua, va ajunge în această seară în judeţ, iar de miercuri va începe distribuirea lui la medicii de familie şi la cele patru centre de vaccinare ce se vor deschide la ASP, policlinica Bistriţa şi spitalele din Beclean şi Năsăud. De menţionat, însă, că mai puţin de jumătate din personalul medical a ales să se vaccineze împotriva noului virus, iar interesul este şi mai scăzut în rîndul elevilor şi cadrelor didactice, unde peste 90% dintre potenţialii beneficiari au spus „pas” vaccinării.

Comentarii

gripa

cadrele didactice si elevi refuza vaccinul pentru ca se informeaza inainte sa faca un \"pas\" nu ca si ce-i in varsta, daca aud ca a murit cineva dau fuga sa faca toti vaccinul fara sa stie ce contine sau ce efecte secundare are. oameni sunt incons

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.