Prefectul Florian a pregătit lista neagră de concedieri. CJ Bistriţa-Năsăud a preluat Spitalul Judeţean. 10 elevi întorşi din străinătate vor să îşi continue studiile la Bistriţa. Peste 1.100 de candidaţi dau concurs de titularizare

Citynews: Prefectul Florian a pregătit lista neagră de concedieri

 Cristian Florian a intocmit o lista cu persoanele care vor fi disponibilizate, ca urmare a reducerilor cheltuielilor de salarizare cu 25%. Lista cu angajatii Prefecturii care vor fi concediati va fi trimisa la Ministerul Administratiei si Internelor, care va avea ultimul cuvant in acest sens.

 


Prefectul asigura ca "din fiecare departament vor pleca oameni", dar nu vrea sa dea nume "pentru a nu crea tensiuni intre angajati". La aceasta ora, Prefectura are 82 de angajati, un sfert din acestia urmand a fi concediati daca se vor aplica masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu 25%, masuri anuntate de Guvernul Boc.

Mesagerul: CJ Bistriţa-Năsăud a preluat Spitalul Judeţean


Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, a semnat astăzi, în baza prerogativelor conferite de Legea 215 a administraţiei publice locale, protocolul de preluare a managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă, dată fiind urgenţa impusă de procesul descentralizării sistemului sanitar, reglementat prin Hotărâre de Guvern. Faptul a fost confirmat de administratorul judeţului, Vasile Negruşeri, potrivit căruia termenul limită de predare/preluare a fost depăşit în 10 iulie, dată până la care preşedintele CJ a convocat nu una, ci două şedinţe având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean, ambele boicotate de consilierii judeţeni PSD şi PNL, o dată prin abţinere, a doua oară prin absenţă, pe fondul unor neînţelegeri şi interese de ordin politic. "Situaţia preluării Spitalului Judeţean este una administrativă, pragmantică, reglementată la nivel central, de interes public şi nu putea fi lăsată în voia jocurilor politice", a precizat administratorul judeţului.

Bistriţeanul: 10 elevi întorşi din străinătate vor să îşi continue studiile la Bistriţa

Pe fondul crizei financiare romanii plecati la munca in strainatate se intorc in tara, din cauza ca acestia nu mai au locuri de munca. Odata cu plecarea lor din Romania, majoritatea, si-au luat si copii cu ei, acestia continuandu-si studiile in strainatate. Insa, la intoarcerea in tara, sunt nevoiti sa-si reinscrie copii pentru continuarea studiil
Si bistritenii plecati la munca in strainatate se afla in aceeasi situatie.

Pana acum, pentru anul scolar 2010-2011, Inspectoratul Scolar Judetean, Bistrita-Nasaud a primit 10 cereri de reinmatriculare a elevilor care si-au insotit parintii plecati in strainatate insa conducerea ISJ se asteapta ca numarul acestora sa ceasca semnificativ in perioada urmatoare.

Anul trecut in judetul nostru au fost inregistrate 235 de cereri de reinscriere a elevilor in scolile judetene.

BistriţaOnline: Peste 1.100 de candidaţi dau concurs de titularizare 

 

Peste 1.100 de candidaţi vor da, astăzi, concurs de titularizare pentru 838 de posturi vacante scoase la concurs în Bistriţa-Năsăud, în două centre organizate în judeţ, lucrările lor urmând să fie corectate în 11 centre universitare din ţară, stabilite de ministerul de resort.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Mihai Mureşan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că din cele 838 de posturi scoase la concurs 185 sunt titularizabile, ceea ce înseamnă că au o valabilitate mai mare de patru ani, iar dintre acestea 47 sunt în şcoli din mediul urban, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, 653 de catedre sunt netitularizabile, ceea ce înseamnă că au o valabilitate mai mică de patru ani, din acestea 290 fiind în mediul urban.

 

Foto: Citynews.ro

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.