Prefectul spune nu banilor de protocol de la Bac. Primarul Ovidiu Teodor Creţu: Pierderi de peste 6 milioane lei în bugetul Bistriţei. Singura tabără funcţională din judeţul nostru, gata să primească elevii. Mii de oameni au luat cu asalt Mănăstirea Rebra

Citynews: Prefectul spune nu banilor de protocol de la Bac

 Practica impamantenita de strangere de bani pentru fondul de protocol la BAC este aspru combatuta de prefectul Cristian Florian, care i-a cerut astazi inspectorului scolar general sa urmareasca cu atentie ce se intampla in centrele de examen. Florian spune ca niciun elev nu ar trebui sa fie favorizat, iar protocolul comisiilor de corectare a lucrarilor sa se limiteze la apa si cafea.

Mesagerul: Primarul Ovidiu Teodor Creţu:
Pierderi de peste 6 milioane lei în bugetul Bistriţei

Bugetul municipiului Bistriţa va fi serios afectat în urmă măsurilor de austeritate gândite de Guvern, a declarat astăzi primarul Ovidiu Teodor Creţu, la o întâlnire cu presa. Potrivit edilului, diminuarea cotei din impozitul pe venit, scăderea cheltuielilor cu personalul din Primărie şi majorarea TVA vor crea un deficit bugetar de 6.100.000 de lei. "Administraţia publică locală este foarte afectată din punct de vedere financiar", a atras atenţia primarul, explicând că intenţia de diminuare de la 47 la 44 la sută a cotei din impozitul pe venit - care se constituie drept sursă pentru bugetele locale - va micşora cu 1,1 milioane de lei veniturile prevăzute pe anul în curs; alte 2,2 milioane de lei se vor pierde în urma diminuării cheltuielilor de personal din Primărie, în timp ce creşterea TVA de la 19 la 24 la sută pentru cheltuielile cu bunuri şi servicii pe următoarea jumătate de an va însemna pierderi de încă 2,8 milioane de lei.

Bistriţeanul: Singura tabără funcţională din judeţul nostru, gata să primească elevii

Prefectul judetului, Cristian Florian, a organizat astazi o sedinta a Colegiului Prefectural prin care a tinut sa fie informat cu privire la conditiile oferite de Centrul de Agrement din orasul Sangeorz-Bai, astfel incat, copiii sa poata sa isi petreca vacanta in singura tabara functionala din judetul Bistrita-Nasaud.
In aceasta dimineata, prefectul judetului, Cristian Florian, a organizat o sedinta a Colegiului Prefectural, la care participa toti directorii institutiilor deconcentrate din Bistrita-Nasaud.

Astfel, primul punct pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat un proiect care prevede stabilirea masurilor care trebuie luate pentru buna functionare a Centrului de Agrement din orasul statiune Sangeorz-Bai. Acest centru este de altfel si singura tabara functionala din judetul nostru.

BistriţaOnline: Mii de oameni au luat cu asalt Mănăstirea Rebra- Parva

Mii de credincioşi au luat cu asalt Mănăstirea Rebra – Parva, un sfânt lăcaş monahal, care an de an devine mai frumos şi mai primitor. Dezvoltarea este foarte vizibilă, locul binecuvântat de Dumnezeu, după 1990, s-a transformat într-un aşezământ care face cinste judeţului şi în primul rând creştinismului. Această mănăstire poartă hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, motiv pentru care slujba arhierească a fost efectuată în acest ceas de sărbătoare de un sobor de 20 de preoţi în frunte cu Episcopul Irineu Pop Bistriţeanul.

Sfântul Petru este fratele Sfântului Apostol Andrei, cel care a adus creştinismul în ţara noastră. După o minune înfăptuită de Iisus pe când pescuia, Petru a fost chemat să devină „pescar de oameni”. În ultima parte a vieţii a trăit la Roma unde a şi fost crucificat cu capul în jos pe data de 29 iunie în anul 67. Pe de altă parte Sf.Pavel, deşi nu a făcut parte dintre cei 12 apostoli, este considerat asemenea acestora deoarece a fost recunoscut ca fiind cel mai mare propovăduitor al învăţăturii lui Hristos, asta după ce a cunoscut lumina cea adevărată şi dintr-un soldat roman pe numele său Saul, care îi persecuta pe creştini a devenit martir, a dat totul pentru Hristos, inclusiv viaţa.

 

Foto: CityNews.ro

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.