Primarii Bistriţei şi realizările lor. Ciupercile, soluţie de sezon la vremuri de criză. Reîncepe războiul în Consiliul Judeţean? Prima „promoţie” a Şcolii de Ghizi ai municipiului Bistriţa

Citynews:  Primarii Bistriţei şi realizările lor


Fiecare primar al Bistritei post-decembriste a incercat sa lase in urma sa ceva. De la reabilitarea iluminatului public, la transformarea strazii Liviu Rrebreanu in pietonal, primarii Bistritei au reusit, mai mult sau mai putin, sa isi puna amprenta asupra dezvoltarii urbane a municipiului Bistrita. Din pacate, niciunul dintre acestia nu s-a implicat cu adevarat in dezvoltarea cartierelor, infrastructura in acestea lasand si acum de dorit.

 

Primul PUG al orasului facut de Toniuc

 

Marian Toniuc, primar intre anii 1992-1996, s-a retras din spatiul public si evita galant orice incercare de a i se lua un interviu. Ales pe listele Partidului Ecologist, Marian Toniuc a fost primarul in sarcina caruia se poate pune reabilitarea iluminatului public din oras. Stalpii de iluminat public de pe Bulevardul Independentei au fost amplasati in a doua parte a mandatului lui Marian Toniuc. Bistrita, in acea perioada, continua sa fie un oras mic, fara dezvoltari urbane in zonele extravilane, cu putine investitii, Marian Toniuc fiind primul primar care promoveaza un Plan Urbanistic General al orasului. Marasmul economic din perioada in cauza se resimte din plin, mai ales ca fabricile din zona industriala se restructureaza si dau afara sute de oameni.

 

Pavelele lui Popescu. Citiţi aici articolul complet.

Mesagerul: Ciupercile, soluţie de sezon la vremuri de criză

Apărute în număr mare după perioada ploioasă, cipercile comestibile de pădure sunt considerate de locuitorii cartierului năsăudean Liviu Rebreanu o variantă de mai face nişte bani în această perioadă de criză. Exceptând conservarea ca alternativă alimentară pentru iarnă, culegătorii de aici sunt cei mai activi în vinderea către centrul de colectare din Năsăud (obiectiv patronat de un cetăţean portughez şi care desface ciupercile pe piaţa din Italia, Spania şi Portugalia), dar şi în comercializarea pe piaţă. Pentru un kilogram de hribe preţul cerut este de circa 18-20 de lei, astfel că într-o zi norocoasă un culegător poate duce acasă chiar şi 40 de euro în câteva ore. Însă în acest an concurenţa a devenit acerbă, pentru că "profesioniştilor" li s-au alăturat pensionari înspăimântaţi de perspectiva tăierii pensiilor şi chiar elevi de liceu din familii sărace, care ştiu că nu vor mai avea destui bani pentru a urma şcoala din toamnă

Bistriţeanul: Reîncepe războiul în Consiliul Judeţean?

Daniel Suciu a declarat ca daca presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu, nu va trece pe ordinea de zi proiectul de hotarare privind infiintarea comisiei de verificare a licitatiilor si a modului de cheltuire a banilor publici in cadrul institutiei pe care o conduce, atat colegii sai de partid, cat si cei din PNL, nu vor vota ordinea de zi.
Initiativa consilierilor judeteni PNL de a infiinta o comisie de verificare a modului in care se cheltuiesc banii la Consiliul Judetean si licitatiile organizate de Liviu Rusu este sustinuta in unanimitate si de colegii din PSD.

Daniel Suciu a declarat pentru Bistriteanul.ro ca “pe langa suma fabuloasa alocata pentru constructia Crucii de la Tihuta, majoritatea proiectelor demarate de Consiliul Judetean se fac cu ajutorul firmelor de casa ale PD-L. Liviu Rusu cu firma lui Luca Iancu si a lui Michiu proiecteaza si gestioneaza investitii ca reabilitarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judetean sau a Palatului Administrativ. Sotul doamnei Bodnariu, angajata la Consiliul Judetean, a efectuat masuratorile topografice

BistriţaOnline: Prima „promoţie” a Şcolii de Ghizi ai municipiului Bistriţa
 

 

Astăzi, începând cu ora 15.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Bistriţa, elevii care au urmat cursurile şcolii de vară pentru ghizi îşi vor primi atestatele iar din acest sezon vor face muncă de voluntariat în promovarea principalelor obiective turistice ale municipiului.

Iniţiat de Consiliul Local al Tinerilor Bistriţa, proiectul „Şcoala de Ghizi” are scopul de a-i învăţa pe tineri istoria oraşului, simbolurile acestuia cât şi date tehnice referitoare la principalele obiective turistice din municipiu.

Foto: Citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.