Primarul de Josenii Bârgăului a apăsat butonul nuclear din valiza hoților pădurilor grănicerești

 Nicolae Vrâncean, primarul comunei Josenii Bârgăului, Bistrița-Năsăud a băgat în fibrilație toată ”floarea” politrucilor PSD” din 29 de comune, din cele aproape 60, din mediul rural, câte numără județul Bistrița-Năsăud. Ce au în comun cele 29 de UAT-uri și politrucii care le butonează sunt pădurile și pășunile grănicerești ”exceptate” de la retrocedarea către adevărații proprietari din cele 44 de foste comunități grănicerești, de către pesedimea controlată de fostul premier Adrian Năstase care a ”hotărât”, după o întâlnire cu primarii celor 29, care a avut loc în hotelul castel Dracula din Pasul Tihuța, în 2002, că, Legea 1/2000, supranumită și Legea Lupu, se „aplică” atunci când este vorba de păduri grănicerești, exclusiv către structurile statului neocomunist, adică către UAT-uri?! Adică, în loc să RETROCEDEZE, legea specială NAȚIONALIZEAZĂ?


”Noul Stat Român” ”construit„ de Ion Iliescu și ai lui, pe principii de jaf și cotropire, încă din momentele Revoluției din decembrie 1989, având ca ”bază” peste 1000 de morți, chitit pe rapt generalizat, s-a insinuat la comanda Statului Român pe care l-au reorientat către ruși și au început devalizarea României bucată cu bucată, industrie cu industrie, proprietate cu proprietate?!


Falsuri și furăciuni pe bandă rulantă pentru a controla resursele și a ține populația în sărăcie și sclavie!


Am scris multe texte jurnalistice referitoare la falsa retrocedare a proprietăților private din România, la abuzurile parcă fără capăt pe care slujbașii statului, plătiți din banii românilor cu salarii copioase, le-au executat fără crâcnire la adresa celor care au încercat în acești peste 20 de ani de eforturi inimaginabile să recupereze moștenirile pe care moșii și strămoșii le-au lăsat, dar aberații mai mari decât cele de pe Valea Bârgăului, parcă nu am mai documentat. Falsificări de CF-uri, de titluri de proprietate, la care s-au dedat instituțiile locale și județene numai și numai pentru a păstra controlul asupra resurselor și a ține populația în sclavie, dependentă de pensii mizere sau de tot mai desele imigrări pentru o viață mai bună, educație și accesul la sănătate, erau parcă fără capăt. Însă cel mai mare abuz a fost de departe falsificarea actelor de identitate a 177 de persoane din Rusu Bârgăului, care au fost ”omorâte” în evidențele UAT Josenii Bârgăului, iar actele astfel mătrășite au fost depuse în instanță cu scopul de a dinamita dosarul 1616/190/2009*!!! Culmea a fost când ”morții” declarați de primărie s-au prezentat la unul dintre termenele de judecată!!! Numai că, deși Tribunalul BN a dat câștig de cauză rusenilor și i-a declarat urmași cu drept de moștenire, abuzurile, falsurile și aberațiile nu s-au oprit ci mai abitir, au continuat!


Astfel, Instituția de control numită Garda Forestieră Cluj a comis poate cea mai aberantă măsură din istoria sa prin ”pretenția” de a NAȚIONALIZA abia câștigatele proprietăți, prin două dispoziții incredibile privind lipsa de temei legal și absurditatea totală a conținutului acestora, ca să nu mai spunem de tupeul cu care cenzurează, ca și cum ar avea atribuții în acest sens, sentințe definitive atât ale tribunalului BN cât și ale Curții Europene a Drepturilor Omului??? Sigur că, totul s-a făcut la ordin și sigur că, pentru a încurca moștenitorii și a tăia elanul celorlalți urmași de grăniceri din cele peste 40 de comunități foste grănicerești a căror moșteniri au fost luate cu japca de către primăriile de reședință și jefuite în folosul politrucilor aflați la butoanele puterii!


Nucleara care dă foc falsei retrocedări din Bistrița-Năsăud


Vineri, 31 mai, în dosarul 2848 /112/2023, în care Asociația Proprietarilor de Păduri Gănicerești din Rusu Bârgăului se judecă cu Garda Forestieră Cluj, pentru anularea celor două dispoziții ilegale de renaționaliare a suprafețelor de 2300 de hectare păduri grănicerești, abia recunoscute de Tribunalul Bistrița-Năsăud, ca fiind dreptul de proprietate a moștenitorilor foștior grăniceri imperiali din Rusu Bârgăului, s-a produs o mișcare șoc, care dă foc falsei retrocedări din județul Bistrița-Năsăud! Adică nucleara de care vorbim! Primarul comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrâncen, fost membru PSD, trecut recent la AUR, a depus în respectivul dosar, menționat mai sus, o cerere de intervenție accesorie în care își afirmă susținerea totală pentru urmașii grănicerilor din Rusu Bârgăului, localitate componentă a comunei pe care încă o conduce. Vrâncean, „trezit brusc la realitate” de conștiință sau de faptul că PSD a preferat să susțină un alt personaj obedient la alegerile din 9 iunie, pentru funcția de primar, cere instanței de judecată, în documentul cu pricina, să ignore demersurile Gărzii Forestiere Cluj, care sunt fără temei legal și inadmisibile... Iată ce spune Vrâncean în cererea sa prin care se alătură moștenitorilor foștilor grăniceri din Rusu Bârgăului:


Reconstituirea dreptului de proprietate ar trebui să fie o formalitate


(...)”nu se poate justifica în niciun fel atitudinea Gărzii Forestiere Cluj, a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva de tergiversare și deturnare a reconstituirii, raportat la cei 17 ani de judecată a dosarului 1616/190/2009 *, la dreptul la un proces echitabil, la dreptul la respectul bunurilor și la data formulării cereri de retrocedare (care trebuie interpretată și în lumina deciziilor CEDO –a se vedea numai Hotărârea din 8 noiembrie 2022 din cauza Văleanu și alții cotra României).
De asemenea, arătăm instanței că este absurd ca acest patrimoniu grăniceresc să ajungă la Statul Român sau Regia Națională a Pădurilor –Romsilva, în contextul în care nu au fost parte în dosarul 1626/190/2009* -întreg patrimoniul grăniceresc trebuie să fie restituit urgent urmașilor de grăniceri organizați în Asociația Proprietarilor de Păduri Grănicerești Rusu Bârgăului.
Susuținem și noi că pârâta Garda Forestieră Cluj s-a transformat, cu de la sine putere, fără temei legal, într-un fel de autoritate administrativ jurisdicțională, cu atribuții asumate de cenzurare a hotărârilor judecătorești –a se vedea cererea de intervenție formulată de Garda Forestieră Cluj în dosarul 6548/190/2006 la termenul de judecată din 7 noiembrie 2023.”


Vrâncean este președintele Comisiei de Fond Funciar Local al UAT Josenii Bârgăului


Scăpat de ”la stăpânul Radu Moldovan” primarul comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrâncean bagă în fibrilație cel puțin 28 de primari ai tot atâtor comune în folosul cărora și ai clientelei acestora, prin titluri de proprietate scrise prin fals și uz de fals, fără nici un temei legal aproape 160 000 de hectare de pădure grănicerească a devenit RESURSA de îmbogățire nemeritată a nenumărați politruci, silvicultori și alți lăcomiți la averi nemeritate!
Care sunt aceste comune? Să le scriem aici: Monor, cu satele Monor și Gledin, ambele foste comunități grănicerești, Șieuț, cu satul Șieuț, Mărișelu cu fostele comunități grănicerești Sântioana și Mărișelu, Prundu Bârgăului cu satele Suseni și Prund, Tiha Bârgăului cu fostele comunități grănicerești, Tiha Bârgăului și Mureșenii Bârgăului, comuna Bistrița Bârgăului, comunele Rodna, Telciu, cu Telciu și Bichigiu, Șanț, Rebrișoara, Rebra, Parva, Feldru cu satele Feldru și Nepos, Ilva Mică, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Leșu, Poiana Ilvei, Lunca Ilvei, orașele foste comunități grănicerești: Năsăud și Sângeorz Băi, comunele Maieru, Romuli, Coșbuc, Salva, Runcu Salvei, comuna Nimigea cu fostele comunități grănicerești Mocod și Mititei, comuna Zagra cu localitățile foste comune grănicerești: Zagra, Aluniș, Poienile Zăgrii și Suplai, comuna Rușii Munți din județul Mureș cu satele Rușii Munți și Morăreni.

Cu precizarea că, localitățile Ragla și Budacul de Sus, care au făcut parte din Regimentul II de Graniță, Năsăud, din grupul de 44 de foste comune grănicerești, incluse în 1968 în comuna Dumitrița, au reușit printr-o acțiune de solicitare a averilor grănicerești să fie de mulți ani, puse în posesie. Cazul special al localității Mocod, căreia i-a fost retrocedat patrimoniul grăniceresc iar apoi luat cu japca de comuna Nimigea poate fi explicat doar prin faptul că, ”tartorul” ”retrocedărilor” către stat și al scrierilor de titluri de proprietate în fals, fostul prefect comunistoid Viorel Pupăză provine din satul Nimigea, UAT NIMIGEA?! În fond acest personaj a fost primul prefect moștenit de la dictatorul împușcat, care a început scrierea presupuselor titluri de proprietate, nu?

 

 

Bârgăoanii s-au luptat în instanțe, aproape 20 de ani, cu jefuitorii pădurilor grănicerești!


De remarcat și de admirat tenacitatea cu care rusenii s-au luptat în instanțele bistrițene pentru patrimoniul moștenit de la strămoșii grăniceri imperiali! Faptul că, preotul de la Rusu Bârgăului, Ioan Platon, a rezistat eroic tuturor tentativelor de cumpărare, șantajare, amenințărilor și marginalizărilor la care a fost suspus și a condus ”corabia” satului prin atâtea furtuni politice și tentative de dosare penale făcute la ordinul celor care i-au urmat lui Viorel Pupăză la comanda PSD-ului BN și care au jurat că nu vor ”permite” retrocedarea nici unui centimetru de pădure cât timp sunt ei jupâni ai județului BN, județ nenorocit de ciuma roșie, poate fi explicat doar prin exemplele pe care parohul le-a avut în copilăria sa: apropiați ai săi, între care chiar tatăl său, au fost arestați, judecați sumar și condamnați la muncă silnică la canal și apoi la Domiciliu Obligatoriu, în Bărăgan! Și n-au cedat!


Securitatea lui Ceaușescu, regrupată și întărită sub Iliescu a avut ”grijă” să lase fără vlagă satele de pe Valea Bârgăului prin tot felul de tertipuri. Puțini au rezistat asaltului continuu, marginalizărilor și batjocurii la care i-au supus în anii regimului comunist dar și după Revoluție. Părintele Platon este unul dintre aceștia. A mers din instanță în instanță, termen cu termen, în batjocură și denigrare printre intimidări și amenințări, luat cu duba de mascați și silit să dea cu subsemnatul în dosare penale făcute la comandă, având de cele mai multe ori un singur sprijin: Iisus Hristos! Și a învins! A obținut prin sentință definitivă recunoașterea dreptului de proprietate privată, indiviză, grănicerească și nominalizarea urmașilor acelor grăniceri din vechime, după aproape 20 de ani de muncă neîntreruptă și speranțe puse doar în Dumnezeu și în documentele care atestă atât drepturile de proprietate cât și modalitatea de administrare a averilor grănicerești de către toate cele 44 foste comunități grănicerești! Respect și admirație pentru această jertfă continuă! Mulțumim, părinte!


Ștețco se crede mare judecător? Sau procuror?


Că Garda Forestieră Cluj, se preface că nu înțelege Constituția României, Codul Civil și legile speciale ale retrocedării și faptul că, proprietatea grănicerească este una de tip special, indiviză și ”nedesparțiveră”, că nu poate sub nici un chip trece din pix, dispoziții de doi lei sau titluri de proprietate în fals, la STAT, domeniul public sau altă formă de proprietate este o realitate juridică pe care puțini o înțeleg. Că șeful GF CLUJ a încercat cu tupeu absurd, la ordin, să Naționalizeze averea rusenilor, este doar un episod, iar slujbașii statului care l-au batjocorit pe părintele Platon, de la Rusu Bârgăului, sunt doar niște unelte, prin care i s-a încercat credința, răbdarea și tenacitatea. Respectul nostru și mulțumirile pentru eforturile inimaginabile pe care, în acești ani, le-a oferit ofrandă pentru acei bărbați, în frunte cu legendarul Tănase Todoran, care nu s-au temut să își dea sângele și unii viața pentru ca urmașii lor să nu mai fie SCLAVI!


Vrâncean a fost la biserica din Rusu Bârgăului și le-a spus rusenilor că este de acord ca moștenirea grănicerească să le revină de drept! Între ileu și ciocan!

Prezent la liturghie, în biserica parohială din Rusu Bârgăului, duminică, 2 iunie, primarul Nicolae Vrâncean a stat în fața rusenilor și a mărturisit că a înțeles și este de acord ca punerea în posesie cu cele peste 2300 de hectare de pădure, ce le aparțin de drept și, că regretă că atâția ani a fost împotriva drepturilor lor, dar a justificat acele demersuri ca fiind parte din obligațiile de primar pesedist?!
Precizare preluată din cererea de intervenție accesorie cu privire la atribuțiile inginerului Istrate Ștețco, temporar șef al Gărzii Forestiere Cluj:
”Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Cluj, nu are competența de a stabili cine să administreze terenul forestier în suprafață de 2287, 6, ha și 24 3 ha și nici să dispună trecerea acestor terenuri în domeniul public al Statului Român”.


Nota noastră:


De aceea și cunoscând atribuțiile GF CLUJ, conferite prin OM, ne permitem să recomandăm urmașilor grănicerilor imperiali din celelalte comunități, în care nu s-au înființat încă asociații pentru recuperarea Patrimoniului Grăniceresc și nu s-a cerut anularea falselor titluri de proprietate falisficate în favoarea comunelor în care administrativ sunt incluse cele 44 de comunități de avere, să nu se teamă și să nu pună preț pe manipulările și minciunile grosolane ale unora și altora! Să se adune în asociații, permise de Constituția României și să ceară MOȘTENIREA GRĂNICEREASCĂ!!! Li se cuvine, este a lor și mai devreme sau mai târziu, vor intra în posesia ei, având la bază inclusiv sacrificiul bârgăoanilor din acești 20 de ani! Toate sentințele definitive ale rusenilor pot fi folosite în cauzele altor comune foste grănicerești pentru că au autoritate de lucru judecat și precedent juridic! De la Rusu Bârgăului, de la Bistrița-Bârgăului, Prundu Bârgăului și Susenii Bârgăului! Doamne ajută!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.