”Să vadă la ce a dus politica de concesii către Rusia în 14 ani”/ Mesajul complet al lui Zelenski despre ”politica indeciziei” Occidentului față de Rusia

preluare g4media.ro

 Președintele Volodimir Zelenski i-a invitat pe fostul cancelar german Angela Merkel și fostul președinte francez Nicolas Sarkozy în Bucea, un oraș din regiunea Kiev unde sâmbătă noapte au fost găsiți masacrați sute de civili ucraineni, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Telegram al unui consilier al Ministerului de Interne de la Kiev.

”Să vadă la ce a dus politica de concesii către Rusia în 14 ani”, a transmis liderul Ucrainei într-un mesaj video publicat pe contul de Telegram de Anton Gerashchenko, consilier al Ministerului de Interne de la Kiev.
Zelenski a mai spus că este timpul ”ca aceste crime de război ale armatei ruse să fie ultima manifestare a acestui rău pe pământ”. Președintele Ucrainei a mai spus, în mesajul video adresat duminică seară, că vrea ca fiecare mamă de soldat rus să vadă trupurile celor uciși la Bucea, Irpin, Hostomel:

”Vreau ca fiecare mamă a fiecărui soldat rus să vadă trupurile celor uciși la Bucea, la Irpin, la Hostomel. Ce au făcut ei? De ce au fost uciși? Ce a făcut omul care se plimba cu bicicleta pe stradă? De ce au fost torturați până la moarte civili obișnuiți dintr-un oraș obișnuit și pașnic? De ce au fost strangulate femei după ce li s-au smuls cerceii din urechi? Cum au putut fi violate și ucise femei în fața copiilor? Cum au putut fi profanate cadavrele lor chiar și după moarte? De ce au strivit trupurile oamenilor cu tancurile? Ce a făcut orașul ucrainean Bucea Rusiei voastre? Cum au devenit posibile toate acestea? Mame de ruși! Chiar dacă ați crescut jefuitori, cum de au devenit și ei măcelari? Nu puteați să nu fiți conștienți de ceea ce este în interiorul copiilor voștri. Nu puteați să treceți cu vederea faptul că sunt lipsiți de tot ce este uman. Fără suflet. Fără inimă. Au ucis în mod deliberat și cu plăcere”, a transmis Zelenski în mesajul video de duminică noapte.
Despre sancțiunile suplimentare împotriva Rusiei, Zelenski a spus că acestea nu vor fi oricum suficiente și a vorbit despre politica indecisă a statelor NATO cu privire la statutul Ucrainei în raport cu alianța. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.