Se caută din nou şef la Urbanism. Poveşti de succes de Ziua Tânărului Fermier. Premii de 500 de lei pentru cele mai frumoase grădini şi balcoane din Bistriţa. Criză de supraveghetori la BAC

Citynews: Se caută  din nou şef la Urbanism

 Dupa ce la concursul, desfasurat in luna mai, nu s-a prezentat nimeni, Primaria municipiului Bistrita organizeaza, in data de 28 iulie 2010, ora 11.00 un nou concurs pentru ocuparea functiei publice vacante de conducere, de sef serviciu Urbanism din cadrul Directiei de Arhitectura si Dezvoltare Urbana.

 

Conditii specifice de participare: studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalent, in unul din urmatoarele domenii:

 

- arhitectura - specializarea arhitectura;

Mesagerul: Poveşti de succes de Ziua Tânărului Fermier

Cea de-a XVIII-a ediţie a caravanei "Ziua tânărului fermier", organizată de DADR Bistriţa-Năsăud şi Camera Agricolă Judeţeană pe Valea Bârgăului, zonă turistică extrem de frumoasă şi cu potenţial, a fost ocazie de aflare a câtorva poveşti de succes, finalizate de fermieri întreprinzători care şi-au dezvoltat afacerile accesând fonduri europene, pe lângă contribuţia financiară proprie. Caravana "Zilei Tânărului Fermier" 2010 a trecut azi prin Livezile, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului şi Bistriţa Bârgăului, unde reuşitele se-au concretizat în ferme zootehnice, pomicole, amenajări piscicole, structuri agroturistice.
Caravana "Ziua tânărului fermier" a pornit la drum în 1992, la iniţiativa inginerului Vasile Tabără. Prima ediţie s-a desfăşurat în cartierul năsăudean Liviu Rebreanu, după care, în fiecare an, au fost străbătute diferite zone din judeţ

Bistriţeanul: Premii de 500 de lei pentru cele mai frumoase grădini şi balcoane din Bistriţa

Reprezentantii municipalitatii vor sa organizeze un concurs pentru bistritenii care contribuie la infrumusetarea orasului. Astfel, vor fi acordate premii in bani pe trei sectiuni: cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta caselor de locuit, cea mai frumoasa gradina aferenta blocurilor si cel mai frumos balcon cu flori.
Si in acest an, Primaria Bistrita vrea sa ii premieze pe bistritenii gospodari. In acest sens a fost initiat un proiect de hotarare care prevede stabilirea unor masuri pentru stimularea si motivarea cetatenilor pentru participarea la actiunile de infrumusetare a municipiului Bistrita.

In expunerea de motive a acestui proiect se precizeaza ca “avand in vedere faptul ca municipalitatea a castigat premiul „Primaria Verde” este oportun sa gasim mijloace de stimulare a activitatilor de protectie a mediului, de buna gospodarire a spatiilor publice, activitati in care sa se implice direct cetatenii”.

 

BistriţaOnline: Criză de supraveghetori la BAC

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-a exprimat joi îngrijorarea, la şedinţa cu directorii de licee, că nu vor fi suficienţi supraveghetori la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care vor începe luni, una dintre cauze fiind aceea că un profesor asistent primeşte doar 25 de lei pentru această activitate.

Adjunctul IŞJ Bistriţa Năsăud, Mircea Romocea, a afirmat că există riscul să nu poată fi acoperit necesarul de profesori supraveghetori, motiv pentru care i-a rugat pe directorii de licee să ia legătura din timp cu cadrele didactice care şi-au arătat intenţia de a asista probele scrise ale Bacalaureatului şi să asigure un număr de rezerve, în cazul în care unii nu se vor mai prezenta.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.