Traian Băsescu despre cazul de la Neamţ: Le transmit public şefilor de post să-şi dea demisia. Vreau restructurare în Poliţie într-un an

preluare HotNews.ro


 Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara la TVR 1 ca toate structurile guvernamentale au fost atentionate de unul dintre serviciile de informatii despre situatia de la Neamt: "acolo unde auziti de disputele clanurilor acolo exista o problema in relatia politiei cu aceste clanuri". Seful statului le-a adresat un mesaj si sefilor din Politie care ameninta ca demisioneaza daca inspectorului sef de la Neamt este destituit: "Sa-si dea demisia".

"La Neamt, ce m-a impresionat extrem de neplacut, a fost acea manifestare comandata a sefilor de post care, nici mai mult nici mai putin, isi dadeau demisia daca era schimbat inspectorul sef. Eu le transmit public sa-si dea demisia, sa-si dea demisia daca asa inteleg ei ca functioneaza o structura piramidala ca politia".

Seful statului a mai declarat ca i-a cerut ministrului de Interne, Traian Igas, ca inspectorul sef al Politiei Neamt sa nu fie destituit pana nu are loc o ancheta a Corpului de control a ministrului, adaugand ca sunt si alte judete unde sunt asemenea probleme.

"Ma ingrijoreaza gradul redus de disciplina care este in politie; lipsa de respect pentru sefii ierarhici; atentionez de la Rus incoace pe toti ministrii de Interne; cand ajung acolo ies cu declaratii de genul: am vorbit cu colegii; ministrul nu e coleg, el este omul politic responsabil. Sistemul politiei trebuie restructurat; vreau restructurare intr-un an", a continuat presedintele.

"Sper ca Igas sa nu se inconjoare de vreun grup de generali, care sa-i arate ei ce vrea poporul".

"Vreau sa cred ca acest jurist tanar, care este Igas, si pe care am vazut foarte multi jurnalisti ca incearca sa-l minimalizeze, chiar si generali, chestori, ca invata...Baiatul asta a invatat legea si sper sa le-o aplice de sus pana jos in mod egal. Sper sa nu se inconjoare de un grup de generali care sa-i arate ei cum vrea poporul politistul. Politistul este cel pe care l-am vazut in manifestari in ultima perioada si cel care devine tot mai convins ca cetateanul este la dispozitia lui si nu el la dispozitia cetateanului. Pana cand nu vor intelege ca ei sunt la dispozitia cetateanului, vor avea o problema, inclusiv cu mine", a conchis seful statului.

 Foto: Captura TVR 2

Comentarii

De ce nu dati Comunicatele de Presa ale PRM

COMUNICAT DE PRESA-17.NOV.2010
Avind in vedere situatia dramatica prin care trece populatia Romaniei,ca unii ce nu putem asista nepasatori si pe care doctrina noastra de centru-stinga,ne obliga sa ne implicam si sa facem apel la toti cei ce vor sa schimbe soarta tarii, sa vina alaturi noi.Prezentam strategia-fulger a PRM, in 10 puncte,rezultata din materialele Congresului al V-lea al Partidului Romania Mare, tinut la Bucuresti in ziua de 30.10.2010.

1. Ei au inchis fabricile, PRM le redeschide! * functionarea economiei reale, cu tot ceea ce inseamna acest proces de revitalizare, cu consecinte benefice si imediate asupra societatii romanesti; * reinfiintarea intreprinderilor de stat in domenii strategice: constructii, infrastructura (sosele, autostrazi, cai ferate, irigatii, spitale, scoli), cercetare, energetic, minier, medicamente, salubritate, comert exterior; * crearea a cel putin 1 milion de locuri de munca; * construirea unui numar de 150 de mii de locuinte sociale, in primii 3 ani; * consolidarea blocurilor de locuinte si reabilitarea termica a acestora cu fonduri integral de stat si de la autoritatile locale; * finalizarea lucrarilor la Canalul Dunare-Marea Neagra (realizat in proportie de 90%), pentru irigatii in agricultura, piscicultura, cai de transport strategice, turism.

2. Piine pentru fiecare; * garantarea unui nivel de trai civilizat pentru fiecare roman; * asigurarea salariului minim, a pensiei minime si a ajutorului social la un nivel de 250 euro lunar (valoarea cosului minim de subzistenta); * asigurarea sumei de 100 de euro pentru alocatia lunara a fiecarui copil.

3. Asigurarea asistentei medicale gratuite pentru pensionari si categoriile sociale defavorizate; * asigurarea medicamentelor gratuite pentru aceste categorii; *asigurarea protezelor gratuite pentru persoanele cu handicap fizic; * asigurarea fondurilor necesare interventiilor chirurgicale care nu se pot efectua in Romania si crearea conditiilor ca si in tara noastra sa fie posibile astfel de operatii sau tratamente.

4. Eradicarea coruptiei la nivel central si la nivel local; * stoparea numirilor politice in functii publice in administratia centrala si locala; * modificarea de urgenta a Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, prin votarea si aplicarea amendamentului privind interzicerea afacerilor intre statul roman, pe de o parte, si demnitari si rudele acestora pina la gradul 4, pe de alta parte, precum si a numirii lor in Consilii de Administratie si Comisii de Privatizare; * transparenta atit in luarea deciziilor, cit si in cheltuirea fondurilor publice - afisarea obligatorie a tuturor contractelor de achizitii publice pe site-urile institutiilor de stat; * afisarea obligatorie a componentei Consiliilor de Administratie pe site-urile institutiilor de stat; * controlul obligatoriu exercitat de Curtea de Conturi in predarea-primirea gestiunii de catre demnitari.

5. Asigurarea de noi surse de finantare a bugetului de stat; * introducerea impozitului gradual progresiv; * nationalizarea, prin anularea contractelor de concesiune, a resurselor naturale ale Romaniei (se asigura, astfel, scaderea pretului la utilitati - energie, gaze, incalzire, apa calda, cu cel putin 50%, pentru consumatorul casnic) - masura necesara, care va aduce la bugetul de stat peste 3 miliarde de euro anual; *programe pentru eliminarea marii evaziuni fiscale - ele vor aduce la bugetul de stat peste 10 miliarde de euro anual; * eliminarea magazinelor duty-free terestre - va aduce la bugetul de stat peste 1 miliard de euro anual; * cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare, in proportie de minimum 90%, ca o conditie obligatorie a politicii de management a celor responsabili; * reducerea numarului de ministere la maximum 12, prin comasarea celor existente, in vederea functionarii lor optime.

6. Garantarea sigurantei cetatenilor; * promovarea unui pachet legislativ privind combaterea infractionalitatii si a eliminarii clanurilor interlope; * functionarea reala a institutiilor "de forta" (politie, jandarmerie etc.), dar numai respectind Constitutia si drepturile omului.

7. Pastrarea si promovarea identitatii, traditiilor si obiceiurilor.

8. Fermitatea in negocierile cu Uniunea Europeana pentru acordarea tratamentului egal de sanse Romaniei, in raport cu celelalte state membre; * accesarea, in mod real si urgent, a fondurilor comunitare, astfel incit banii care vor intra, anual, in Romania, sa fie de cel putin 3 ori mai multi decit banii contributiei noastre la fondurile comunitare; * subventii pentru agricultura la nivel european; * ridicarea tuturor interdictiilor privind forta de munca romaneasca pe teritoriul Uniunii Europene si apararea intereselor cetatenilor romani oriunde s-ar afla ei.

9. Promovarea produselor romanesti pe plan intern si extern; *incurajarea, pe plan intern, a consumului produselor romanesti, cu obligatia respectarii raportului calitate-pret; * acordarea unor facilitati fiscale pentru productia romaneasca in domeniul agriculturii si in cel al alimentatiei publice; * institutiile bugetare sint obligate sa achizitioneze produse romanesti, acolo unde este cazul; * promovarea brand-urilor romanesti in Uniunea Europeana.

10. Reconfigurarea politicii de preturi prin activitatea de control direct exercitat de stat; * extinderea competentelor Consiliului Concurentei, printr-un act normativ care sa-i dea acestuia posibilitatea sa controleze si sa coreleze preturile cu puterea de cumparare; * preturile practicate in Romania sa nu depaseasca media preturilor pentru aceleasi produse si servicii din tarile Uniunii Europene.

Biroul de Presa al Filialei Judete a PRM,Bistrita Nasaud

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.