Turist în Maramureş - La urmaşul lui Ion Stan Pătraş şi pe valea Nadăşa, la Cascada Şipot

preluare Lucian Petru Goja şi emaramures.ro

Matinalele nebuloase obtureaza soarele ce apare si dispare feeric in drumul spre Baia Sprie. Din Pasul Gutai se deschide o fantastica panorama cu neguri ce plutesc deasupra Tarii Maramuresului Istoric. Cerul e tern, in mare parte acoperit cu nori.

Dupa Sighetu Marmatiei, se traverseaza succesiv satele Sarasau-Campulung la Tisa, admirand in dreapta, peste Tisa, localitatile Apsa de Mijloc, Dumbrava, Teresva, ce apartin Ucrainei.

Din Sapanta se urmeaza indicatorul rutier catre Cimitirul Vesel, camping si Pastravarie. Desi e inca dimineata, turistii asalteaza Cimitirul Vesel, biserica aflata in restaurare si tarabele cu artizanat si horinca.

 

La Casa Memoriala Ion Stan Patras
Casa Memoriala Ion Stan Patras se afla la doar cateva sute de metri de biserica. Ies in evidenta prin pitoresc vechile case sapantene cu prispele invaluite de vita de vie si cucuruzi de porumb atarnati de stresini, cu mate adormite si gramezi de bostani adunati pe langa trepte, pregatiti pentru fiert la porci.

Comentarii

Ha/ha/ha

Florica Dua ( sic ! ),
Cand scriam despre juna cantareata ma contrati...

La Mamaia, scandalurile se tin lant de bistriteanca Bernice Chitiul: A fost data afara din concurs dupa ce a cantat o piesa plagiata

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.