Undă verde pentru Planul integrat de dezvoltare a Bistriţei. Datoriile autorităţilor locale vor fi acoperite pe împrumut. Iarba de pe marginea drumului, cosită cu 1,6 miliarde de lei! Oltean, Botiş, Sbârciu – un fleac, v-am ciuruit!

Mesagerul: Undă verde pentru Planul integrat de dezvoltare a Bistriţei

Cele şapte proiecte gândite de Primăria Bistriţa pentru modernizarea cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a centrului oraşului - cuprinse în "Planul Integrat pentru Dezvoltare Urbană a municipiului" - au primit undă verde, primarul Ovidiu Teodor Creţu declarând că a primit confirmarea forurilor centrale că Planul a fost avizat. Potrivit edilului, municipalitatea a obţinut un punctaj foarte bun, respectiv de 5,15, faţă de 6 puncte maxim, astfel încât, "cu asemenea calificative, nu avem niciun motiv de îngrijorare". Angajaţii de la Direcţia de Integrare Europeană din primărie au pregătit toate proiectele, acestea vizând: crearea unor Axe ale pasajelor medievale; reabilitarea Centrului Cultural Municipal "George Coşbuc" (monument istoric de categoria A); restaurarea şi consolidarea clădirii monument istoric de categoria A de pe strada Nicolae Titulescu nr. 8 şi transformarea acesteia într-un Centru de Artă Tradiţională "Casa cu Lei"; modernizarea Parcului municipal; reabilitarea străzilor din zona centrală a oraşului; realizarea unui sistem de supraveghere în vederea prevenirii criminalităţii în Centrul istoric; modernizarea Centrului Comunitar pentru Tineret de pe strada Liviu Rebreanu, nr. 18.

Citiynews: Datoriile autorităţilor locale vor fi acoperite pe împrumut

Statul vrea sa scape de datoriile autoritatilor locale catre firmele care le-au asigurat servicii si lucrari pe parcursul ultimilor ani. Premierul Emil Boc a anuntat joi, 17 iunie, ca Guvernul intentioneaza sa dea un impuls primariilor si celorlalte autoritati cu restante catre mediul privat si sa iasa astfel in cercul vicios al datoriilor.

 

Potrivit declaratiilor sale, in perioada urmatoare vor fi puse la dispozitia autoritatilor nu mai putin de 360 de milioane de euro, adica 1,5 miliarde de lei, bani destinati strict firmelor care au de recuperat plati de la institutiile de stat ca urmare a unor lucrari executate deja sau a unor servicii prestate.

Bistriţeanul: Iarba de pe marginea drumului, cosită cu 1,6 miliarde de lei!

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud este dispus sa plateasca peste 160.000 de lei (1,6 miliarde lei)unei firme care va cosi iarba de pe marginea drumului. Anuntul pentru organizarea licitatiei a fost depus astazi, iar firmele interesate pot sa isi depuna ofertele pana in data de 29 iunie.
Reprezentantii Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud vor sa transforme judetul in unul cat mai curat. Pentru aceasta, institutia este dispusa sa plateasca o firma care se va ocupa de indepartarea vegetatiei de pe drumurile judetene.

BistriţaOnline: Oltean, Botis, Sbarciu – un fleac, v-am ciuruit!

Deputatul, Emil Radu Moldovan a trimis spre publicare următorul comunicat de presă:


Oltean, Botis, Sbarciu – un fleac, v-am ciuruit!

 

Datoria parlamentarilor, mai ales a celor alesi uninominal, ar fi sa asculte vocea celor care i-au trimis in cea mai importanta institutie a statului, prin juramantul depus la inceput de mandat fiind obligati sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru binele locuitorilor pe care ii reprezinta. Pentru cei trei parlamentari PD-L din judetul nostru, Ioan Oltean, Ioan Nelu Botis si Ioan Sbarciu, vocea strazii, a pensionarilor si bugetarilor umiliti, nu a contat mai mult decat o ceapa degerata.

Vocea de care ar fi trebuit sa asculte cei trei Ioni, vocea bistritenilor, nu le-a produs nici macar o emotie, bubuind puternic in timpanele distinsilor parlamentari doar vocea puterii, a banului, si, mai presus de orice, vocea lui Traian Basescu, care le-a ordonat sa faca praf si pulbere societatea romaneasca. Au votat cu bilele la vedere si astfel au dovedit de partea carei baricade se afla. Ei au castigat, raman in turnul lor de fildes pavat cu banii furati, iar medicii, preotii, profesorii, pensionarii, mamele, pierd siguranta zilei de maine, demnitatea si sunt condamnati la mizerie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.