Ziua Pămîntului marcată şi la Bistriţa

 Primii arţari din centrul de agrement de la Heidenfeld au fost plantaţi astăzi, simbolic, marcînd şi Ziua Internaţională a Pămîntului. Primarul oraşului Bistriţa, Ovidiu Creţu, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie, Vasile Bar, jurnalişti şi asociaţii de tineri ecologişti au pus mîna pe lopată şi cazma şi au sădit cîte un arţar. După declaraţia primarului, s-au făcut poze.

Detalii în film

Comentarii

ko

Din nefericire, nu de astfel de reportaje avem nevoie - e de bun simt sa plantezi si sa protejezi - multi o fac din propire initiativa dintotdeauna si nestiuti de mass-media / nu e nevoie sa te sustii in gura / ecranul / mare...Dar e si asta o moda care va trece ori, momentan, compenseaza lipsa altor initiative din partea celor, azi, implicati / sau umplerea necesara spatiului de pe site-uri. Cu un primar preasfatos, gata oricand de epatare ieftina ( la ce sa te astepti ? ) - ce-ar trebui sa nu iasa din birou timp de 4 ani cat ii tine mandatul, alaturi de jurnalisti aplecati, cu privirea spre picioare...nici nu-i de mirare ca orasul e mort. Mai importante sunt dezvaluirile ( cu aplicarea legii ) pentru cei care taie padurile ( vezi seria de la Protv " Romania, te iubesc ! " ). Presei din Bistrita ar trebui sa i se dea un nume umilitor...Ce Dumnezeu - chiar asa ? Ce om sanatos la cap va poate crede pe cuvant ?
Si-n plus, care era poanta bancului ? Chiuzan...Marius Chiuzan. Brrr...si altii ca el...

pentru KO

Veniti cu ceva concret si va sprijinim cu spatiu editorial, si dat-va si numele, ca asa anonim, pot si eu sa fac nenumarate critici...

Puteti sa aduceti critici... dar o si faceti ? Ca nu se vede...

Anonimatul nu copleseste critica si nici nu o face mai putin credibila. Ea ramane valabila - dumneavoastra atacati forma in loc sa va intereseze fondul / ce importanta are cine spune ? / sunt de acord: ce, cand, cat si cum / dar daca se suprapune cu o parere generala sau cu opinia dumneavoastra ( si gravitatea tece de limiat acceptului general ) atunci trebuie tras un semnal de alarma. or vox populi nu se refera la un nume propriu...

Corectii

" (...) trece de limita acceptului (...) "

Bravo, tinerilor

Eu i-am vazut acolo, in primul rand, pe tinerii prezenti. Bravo lor. Sper ca s-au bucurat, vazandu-se si pe un ziar. Pentru ca au pus suflet in acea actiune. Inca o data, bravo lor! Adultii au fost bune exemple in aceasta situatie. Cu atat mai mult cu cat sunt persoane de care acei tineri, poate, au auzit. Fiecare vede ce vrea, adica ce-l "doare" (lupte personale, politice, jurnalistice...?). Pacat, insa, ca ne "poluam" tinerii, neapreciind daruirea lor NEINTERSATA.

Elenaaaa...

Se polueaza ei destul cu ierburi...De ce nu citesti totul - sau te obosesc randurile ? Am scris clar ca nu e interesant sa apara pe prima pagina pentru o banala plantare de puieti ( 2-3 , cati or fi fost acolo... ). Toata tara si toata seara a fost plina de stiri pe tema asta - mi-ar placea sa aud despre ei ca merg ( tot anul 2010 ) in fiecare saptamana si planteaza cate un copacel sau pomisor - nu doar de dragul publicitatii ( pe care dealtfel o identifica - din nefericire - drept publicitate necesara ). Dar Elena draga, nu asta e problema...M-am legat de acesti ziaristi eurobanali care se gudura pe langa autoritatile locale atunci cand acestia le si permit.
Ia sa-i vad agitandu-se , de exemplu, si la impartirea sumelor enorme nerambursabile pentru diverse proiecte...Daca s-au dat pe drept, de ce i-au tot aceleasi persoane an de an o grmada de bani s.a.m.d. Florica Dura mai are experienta Protv sau s-a mulat pe jurnalismul local ?
Altadata cand te bagi in comentarii spune si o chestie interesanta nu doar vorbe de colt de cartier.

pentru ko

Draga KO,
Florica Dura are ceva experienta jurnalistica, si nu numai de tip protv. Dar, nu aceasta e problema. Aici, nu de experienta de tip protv e nevoie. Eu ma bucur ca te agiti. Personal am facut acest lucru ani de zile. Si, chiar saptaminile trecute m-am agitat, exact din acelasi motiv, ca si tine. Si ma bucur ca s/a mai gasit unul ca mine. In fapt, acest ziar a fost inventat tocmai de asta: pentru ca unii si altii, ca mine si ca tine, si poate ca cei care nu au curajul, nici macar la adapostul anonimatului, sa puna mina pe tastatura, si sa scrie.Ori sa faca ceva. Sa faca posibila aparitia adevaratei societati civile. Si eu, ca si tine, as vrea sa avem un mediu curat, si autoritatile sa puna mina macar saptaminal, sa faca ceva. Nu simbolic.Cu simbolic nu rezolvam mare lucru. Iar daca o facem, rezultatele se vor vedea cindva, cind nu vom mai fi, si gata! Tot ziarul asta, pe care Florica Dura il tine, cum poate, e un demers pentru ca Societatea Civila sa se poata contura.
Ceea ce faci tu, e bine! Chiar daca te enervezi. In fond, de asta e nevoie ca asa incepi sa schimbi lucrurile.
Dar nu vreau sa iti tin predici. Faptul ca am filmat un reportaj hazliu, in care daca esti atent la dialog si la gesturile personajelor, simti ironia, nu ma descalifica jurnalistic. Asa cred eu. Si mai cred ca lumea, se poate schimba si altfel. Metoda furioasa nu mi-a adus decit neimpliniri, asa ca nu pot sa o recomand si altora. Am schimbat metoda.
Incerc sa schimb lumea in liniste, si cu drag. Prima pe care o modelez, sint eu!
Iar daca ai timp, chef si buna dispozitie, sa lucrezi pentru o lume mai buna, te invit sa semnezi in paginile ziarul-bn.ro. Este un telefon la care poti suna, daca ai curaj.
Cu drag,
Florica Dura

Eu ii vad totusi pe acesti tineri

Luptele dvs.sunt problema dvs. Eu am incredere si nadejde in ei, adica in tineri, daca NOI NU-I POLUAM! Si ii apreciez si sunt cu ei. Cum am spus, fiecare vede (citeste "intelege"!) ce vrea.

:O)

Elena... de ce trebuie scris ( acel - intelege ) intre ghilimele ?
Poate ne explici intr-un episod viitor.

Doamna Florica Dura, stiti unde este paradoxul ?
Ca-mi sugerati un parteneriat chiar cu presa care genereaza ( prin atitudinea sa zilnica ) o stare de nervozitate generala, exteriorizata sau nu de catre cititori la rubrica de comentarii.
Asta incercam sa va reamintesc: nu mai dati stiri cu astfel de personaje banale si lucrurile vor merge mai bine inspre intelept...
Vreau sa aflu ca primarul pleaca sambata si duminica seara tarziu( adica sta suplimentar la serviciu ) - ca-si sacrifica tot timpul pentru cei care l-au ales...
Ca madama de la fortele de munca are cearcane si ii lucesc coatele si fusta de la atata alergatura incoace si-ncolo...
Si altii ca ei...
Credeti, de pilda, ca intereseaza pe cineva din tara ca viceprimarul George Avram isi serbeaza ziua de nastere ( tocmai azi - in 27 aprilie 2010 ) ?
Aceasta informatie apare pe un ziar online local...
Dupa ce timp de 20 ani ( posibil plus - pentru cei care-l cunosc de multa vreme ) este contestat in permanenta, il readuceti periodic intre tample instigandu-i pe unii cititori, brusc, la stari conflictuale personale urmate de replici acide / vulgare, uneori, de-a dreptul...
Chiar si in conditiile in care cosmetizati stirea dandu-i un aer comic, vag ironic, grav ori mai stiu eu cum...
V-ar interesa de pilda parerea unui scriitor bistritean ( colorat, cameleonic ?, de curand in portocaliu ) despre cei din sectorul artistic bistritean ?
Ei, asa da... din interiorul sistemului ...
La inceput slujitorii artei bistritene s-au tot laudat intre ei - pe unde apucau.
Mai nou, se lauda fiecare pe sine insusi - doar asa nu le poate scapa vreun amanunt esential pentru cariera personala...
Dar ce ziceti de proiectele fundatiei Tz(iriac) si familia ?
Ori ale cucoanei care picteaza, in mod sportiv !, fetitele cu tot felul de sclipici ( hidos ) pregatindu-le pentru viata ?
A fost sau n-a fost ?
Corectitudine...
Ma uit uneori si la Zorin Diaconescu & co - de la rau inspre dezastru...
Pentru el cred ca anturajul e de vina ( zic si eu, ca sa-i mai dau o sansa... ).
Si a lui revolutie culturala...
Va uitati din cand in cand pe site-urile colege ?
Ori concurente...
Nu glumesc daca spun ca pot fi evaluati doar stand pe un scaun si urmarindu-le evolutia pe ecran / ii putem lua la rand / darmite daca aflam si cateva secrete de culise - care, de obicei, apar atunci cand se cearta intre ei...
M-am distrat copios cand Victor Stir s-a-mpins in Gavril Moldovan recunoscand dupa atatia ani / in care i-a laudat cartea de poezii / ca e ( el, volumul ) un dezastru... :O)
Ce presa sa faci in Bistrita ?
Cu cine ?
Imi puteti da un exemplu ?
Aveti nevoie de parteneriate, cu partidele sau institutiile care conduc judetul, ca de aer...
Altminteri nu rezistati pe piata...
Ma uit la Claudia Andron si blogul ei...
Da lectii de moralitate ( si etica oare ? ), sfaturi despre criza si tot felul de retete de prajituri, se trage de par cu Cristiana Sabau...
Respectivele persoane conduc si genereaza presa ?
Sau mai sunt si altii si nu-i stim noi ?
Vreo societate secreta ?
Sa nu vorbesc de partizanii presei ori colaboratorii ei:...
Traian Andron - nu stiu ce i-au soptit albinele despre 2012 dar este foarte degajat :O)
Patriciu Bodiu - asupratoatesidespreoricesioricumsioricatsioriundestiutor / scuze daca am uitat ceva /
Carcu Anca - valeleu..
Cristian Berari/Silasi....+ seful lor de la astv
Trag aer in piept si m-apuc de completat formulare pentru emigrare...
Ce societate civila visati ?
Una care sa pregateasca Bistrita drept tinta atomica ? In acest caz aveti dreptate.
Din pacate, situatia presei e la fel in tara / vezi scandalul de la Catavencu /
...
Ca nu ma intind peste granite
Etc

Si pe Elena o ingrijoreaza ca poluez doi tineri ( desi nu fumez )...
Bine ca au auzit de primar si de Chiuzan independentul - ca le va ajuta in viata.

Si, pe cuvant de pionier, chiar ma distrez scriind pe-acolo sau pe dincolo, despre una/alta - unul/altul...
Nu e pic de nervozitate...
Recunosc - am motive serioase sa nu-mi dau numele ( nu ca v-ar fi imposibil de aflat - nu-i totusi cazul ca firma de internet sa aiba dreptul de-a divulga identitatea celui care utilizeaza un anume IP ) - n-am chef sa-mi aud tot felul de inventii puse pe spinare...

Asa de simplu credeti ca se formeaza o echipa ? :O)

P.S.
Daca am uitat sa critic pe vreunul ii rog sa ma scuze ( am facut-o intentionat sa pot dormi fara cosmaruri la noapte )
Chiar asa :O)

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.