Crucea de la Tihuţa a fost sfinţită. Bucurie creştină la Feldru. Primul Mall din Bistriţa va fi gata în 2012! Jaf la Primăria Livezile?

Cateva sute de credinciosi au participat duminica la slujba de sfintire a Crucii de la Tihuta. Monumentul a fost sfintit de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Bartolomeu Anania, mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Dupa slujba de sfintire, s-a taiat panglica si apoi, la poalele monumentului a fost ingropat un hrisov in care au fost amintite persoanele implicate in realizarea crucii, printre care presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu si deputatul PD-L, Ioan Oltean.

 

"Initiativa a apartinut IPS mitropolit si arhiepiscop al Clujului, Bartolomeu Anania, care a considerat ca realizarea unui monument reprezentativ la limita estica a arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului si implicit la granita Ardealului reprezinta o prioritate nu doar pentru zona si judet ci si pentru cele doua zone multa vreme despartite" se arata in hrisovul ingropat la poalele monumentului.

Mesagerul: Bucurie creştină la Feldru

Mii de credincioşi de pe Valea Someşului şi nu numai au asistat, în această dimineaţă, la slujba de târnosire a noii biserici ortodoxe din Feldru, lăcaş de cult cu hramul "Sfinţii Trei Ierarhi" păstorit preoţii Toader Grigore şi Ioan Iliş. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Iosif, mitropolitul Europei Centrale şi Meridionale, de Prea Sfinţitul Vasile Someşanul, episcopul vicar al Vadului, Feleacului şi Clujului, alături de protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu, şi un sobor impresionant de preoţi. Sărbătoarea creştină a început la ora 8.45, când înaltele feţe bisericeşti au fost primite la intrarea în comună de primarul Ştefan Sîngeorzan şi viceprimarul Maxim Ilieşiu, drumul până la noua biserică fiind făcut în trăsură, sub escorta unor călăreţi îmbrăcaţi în frumoase costume populare. Oaspeţii de onoare au fost întâmpinaţi cu flori de copii, după care întregul sobor bisericesc a intrat în impunătorul lăcaş de cult pentru oficierea slujbei de sfinţire, care a cuprins delimitarea spaţiului sacru, ungerea zidurilor exterioare cu sfântul şi marele mir şi prin stropire cu apă sfinţită, în procesiune fiind purtate sfintele moaşte care au fost aşezate în masa altarului. Pe lângă sfintele moaşte ale unor sfinţi părinţi ce au slujit la muntele Athos, întemeierea sfintei mese a altarului s-a făcut şi cu introducerea unui hrisov în piciorul mesei. Au fost sfinţite apoi zidurile interioare ale biserici şi iconostasul.

Bistriţeanul: Primul Mall din Bistriţa va fi gata în 2012!

Desi firma Globe Trade Center Romania si-a anuntat intentia de a da in folosinta primul Mall din Bistrita in aceasta vara, se pare ca imobilul va fi gata abia in 2012. Conform proiectului, acesta va fi construit pe Calea Moldovei, in zona din apropierea supermarketului Unicarm.
Cu toate ca inca de anul trecut s-a luat in calcul posibilitatea construirii a doua Mall-uri la Bistrita, pana acum nu s-a facut nimic.

Lucrarile ar fi trebuit sa fie deja demarate, dar investitorii cu care Primaria Bistrita a purtat discutii nu s-au grabit in a le oferi bistritenilor sansa de a face shopping.

Este vorba despre societatea Matrix Investements Cluj care ar fi trebuit sa construiasca un Mall pe amplasamentul fostei fabrici U.C.T.A. si despre firma Globe Trade Center Romania, care ar fi trebuit sa construiasca cel de-al doilea Mall pe Calea Moldovei, in locul fostelor sere.

BistriţaOnline: Jaf la Primăria Livezile?
 

Vineri dimineţa, nu mult după începerea programului de lucru la primăria Livezile, s-a constatat că cineva, deocamdată nu se ştie cine, ar fi umblat cu mâna prin banii primăriei. Pe scurt, după un control sumar efectuat s-a stabilit că s-au volatilizat din seiful casieriei primăriei Livezile suma de fix 650.000.000 lei vechi sau 65.000 lei noi. Nici mai mulţi nici mai puţini. Au fost anunţate organele de poliţie locale, respectiv cei de la poliţia Livezile, care după un control sumar au stabilit cuantumul sumei care ar fi dispărut.

Foto: Citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.