Șeful APM BN se judecă cu șefii de la București, după ce și-a mărit singur salariul folosindu-se cu tupeu de instanțele de judecată locale!

 Într-o anchetă de presă, din august, 2021, scriam despre ingineriile care se practică la APM BN. Astăzi în timp ce dădeam citire presei locale, de BN, am aflat potrivit site-ului gazetadebistrita.ro că:

”Agenția Națională pentru Protecția Mediului l-a dat în judecată pe Roman Sever Ioan, șeful Agenției de la Bistrița, deoarece și-a mărit salariul. Acesta punea în aplicare o sentință judecătorească, cerând venituri mai mari în instanță. Tribunalul Bistrița-Năsăud i-a dat dreptate și în acest caz.
Situație neobișnuită la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului. Agenția, împreună cu șeful său, Roman Sever Ioan, a fost chemată în judecată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Instituția a cerut în instanță anularea unui act emis de Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, prin care salariile mai multor angajați, inclusiv a șefului Roman Sever Ioan au fost mărite. Practic, măririle au fost făcute în baza unei sentințe judecătorești.

(...)

”În cele din urmă, Tribunalul Bistrița-Năsăud i-a dat dreptate lui Roman Sever Ioan, și a respins cererea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din București. Dosarul a fost înregistrat în 19 septembrie 2022 la Tribunalul Bistrița-Năsăud, iar sentința a venit o lună mai târziu:

„Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti, invocată în cauză. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare executare act administrativ formulată de reclamantul Roman Sever Ioan în contradictoriu cu pârâtele Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud. Respinge cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea judecătorilor Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Sentința nu este definitivă și a fost atacată cu recurs de ANPM, la Curtea de Apel Cluj.”

Ce scriam în august 2021, citănd alt text din iunie, același an?

Șefii APM-urilor din țară cer lui Gărbacea să le mărească salariul având ca ”model” salariul lui Roman de la Bistrița!


Scriam nu demult, în luna iunie, imediat după ce inspectorii Corpului de control al Agenției Naționale de Protecție a Mediului din cadrul Ministerului Mediului au ajuns la sediul din Bistrița a APM BN, având ca sesizare memoriul expediat de USR BN, încă din martie, că, este foarte posibil ca o parte din elementele care au fost sesizate în respectivul document să fie măsluite între timp, în dosarele de la APM BN, pentru că atât sluga derbedeilor politici, Sever Ioan Roman, cât și Marinela Suciu, adjuncta sa în aproape toate mânăriile, ar putea să dorească ascunderea anumitor documente și, să falsifice altele pentru a ieși bine la control, mai ales că desantul profesioniștilor de la minister a fost anunțat cu câteva zile mai devreme. Ca și tema, de altfel!
Reamintim cititorilor noștri și unora dintre specialiștii onești în protecția mediului din APM BN, dar și din alte agenții județene din țară că, ceea ce scrie în memoriul adresat de către USR BN ministerului, la punctul 3.a devenit un fel de ”ghid” despre cum să te folosești de Justiție pentru a fura cu sentința definitivă și cu autoritatea de lucru judecat! Și asta după ce Sever Ioan Roman a obținut prin intermediul Curții de Apel Cluj o decizie ce are la bază documente în fals furnizate cu rea credință instanțelor precedente, dar și Curții de Apel, cu scopul obținerii pentru sine a unei măriri salariale!!! Faptul că, o parte dintre șefii APM-urilor din țară au cerut președintelui ANPM, George Gărbacea, potrivit surselor noastre, mărirea salariului după modelul de la Bistrița, ar fi de râs dacă nu este de plâns, în contextul în care falsurile de la APM BN merg atât de departe încât Roman Sever, după ingineria din justiție, și-a dat singur decizie de aplicare a sentinței obținută ”ilegal”?!


Redăm pe scurt punctul 3 din memoriul USR BN: Încălcare legii prin folosirea informațiilor cu rea credință și deschiderea unui posibil conflict de interese. Exemplu: Mărirea salariului personal al domnului Ioan Sever Roman, prin decizie semnată de el însuși. Potrivit informațiilor noastre coroborate cu unele postate pe portalul Curții de Apel Cluj, la secțiunea Tribunalului Bistrița-Năsăud, conform soluției pe scurt a sentinței civile din data de 21.07. 2020, postată în dosarul în care angajații APM BN s-au judecat cu această instituție pentru măriri salariale, conform legilor în vigoare, apare și reclamantul Ioan Sever Roman, șeful APM BN! Practic, rezultă că, șeful APM BN a dat în judecată instituția pe care o conduce, adică pe sine însuși, ca șef de instituție, pentru mărirea salariului!? Ulterior, se pare, respectivul director executiv și-ar fi dat sie însuși decizie de mărire salarială, având la baza acesteia sentința Curții de Apel Cluj?!

 

http://ziarul-bn.ro/apm-bn-zodia-penalului-ep-ii-intrebari-pentru-pre-ed...

Foto: gazetadebistrita.ro

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.