Archive - 2018

August 14th

Mesajul președintelui Iohannis după reprimarea mitingului de vineri 10 august!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare presidency.ro

 ”În ultimele zile zeci de mii de români au ieșit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor înregistrate vineri seara.

August 11th

Protestul diasporei tratat cu gaze lacrimogene și tunuri de apă!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Mitingul diasporei a fost reprimat violent! 

Protestul diasporei tratat cu gaze lacrimogene și tunuri de apă!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Mitingul diasporei a fost reprimat violent! 

August 9th

Diaspora se întoarce acasă! joi, 9 august, 2018!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com, rareș bogdan oficial

 Românii se întorc acasă! După ani de zile de frustrări și umilințe diasporenii activi se întorc să își strige amarul într-un miting de protest. Primiți cu urări de bine și steaguri tricolore, la întrările în țară, conaționalii noștri vor marca prima mare manifestare de solidaritate din anul Centenarului! Bine ați venit! Respect vouă!

July 20th

Scandalul ariilor protejate! Organizațiile de mediu acuză guvernul că pregătește o lovitură pentru ariile protejate. Între timp Guvernul elimină custozi!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro, HotNews.ro

 Mai multe organizații de mediu și activiști în domeniul acuză guvernul Dăncilă că pregătește o ordonanță de urgență cu efecte devastatoare asupra ariilor protejate. Astfel, Octavian Berceanu, consilier pe probleme de mediu al președintelui comisiei de specialitate din Senat, scrie că Executivul vine cu o OUG, la fel de capabil, care scoate la pensie anticipat toate organizațiile neguvernamentale de mediu care au grijă de ariile protejate. Mai precis, dintr-o singură lovitura, OUG-ul șterge din legislația Ariilor Naturale Protejate OUG 57/2007, noțiunea de ”custode”.

July 18th

AMPUTAREA INSPECTORULUI PĂDURII ÎNCURAJEAZĂ FURTUL DE LEMN

redactia@ziarul-bn.ro
preluare agent green

Organizația de protecție a mediului Agent Green taxează dur ministerul apelor și pădurilor într-un comunicat de presă dat publicității marți 17 iulie, în care ser vorbește despre jaful care a cuprins chiar și parcurile naționale Rodnei și Călimani, aspect pus în evidență de raportul EIA! Nota red.

Comunicat

Americanii de la EIA demonstrează cum ajung pădurile din parcurile naționale Rodnei și Călimani în depozitele Schweighofer

redactia@ziarul-bn.ro
preluare gazetadebistrita.ro, declic.ro și you tube.com

Pe 17 iulie a fost dat publicității raportul privind tăierile ilegale din pădurile României. Documentul, realizat de Agenția Americană pentru Investigații de Mediu (EIA) în colaborare cu declic.ro arată că, practic, compania austriacă Schweighofer prelucrează în continuare lemn a cărui proveniență este discutabilă, lemn furnizat de companii românești de profil, care, potrivit datelor puse la dispoziția presei, provine din două mari parcuri naționale: Rodnei și Călimani.

July 9th

Kovesi: Episodul de azi nu e o infrângere. Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

 

Laura Codruta Kovesi a facut, luni, o scurta declaratie de presa, dupa ce Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din fruntea DNA. Kovesi a reafirmat ca motivele pentru care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea ei au fost nereale sau neintemeiate si s-a intrebat daca decretul semnat azi de Iohannis inseamna ca de acum exista o subordonare a procurorilor ministrului Justitiei.

July 3rd

Lecție de la Soare Răsare: Fanii japonezi au adunat gunoaiele de pe stadion după înfrângerea cu Belgia!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Doborâți de înfrângerea suferită în optimile Campionatului Mondial de Fotbal, fanii japonezi au adunat gunoaiele din tribuna pe care au ocupat-o, dând o lecție de civism și bună creștere lumii întregi! Respect pentru acești niponi îndurerați de descalificarea echipei lor, că nu au uitat să lase curat sectorul în care au văzut meciul echipei Japoniei cu Belgia. Scor final 3-2, după ce japonezii au condus cu 2-0.